USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Тренер «Волині» став священиком у Донецьку

4 Лютого 2010 08:20
Анатолій Раденко, який був головним тренером футбольного клубу «Волинь» у 1996-1998 роках, прийняв сан священика.
Анатолій Раденко прийшов на пост тренера «Волині» після Юрія Дячука-Ставицького. У сезоні 1995-96 «Волинь» саме залишила Вищу лігу, посівши 17-е місце з 18-и команд.
 
Перші матчі «Волині», яку очолив Анатолій Раденко, у другому ешелоні національного футболу повертають надію вболівальникам. Але в результаті команда фінішує 4-ю. У клубі загострюється фінансова криза» - пише сайт «Волині». Анатолія Раденка замінив на посаді тренера Юрій Шулятицький.
 

З 2004 року Раденко працював старшим тренером в футбольній академії «Шахтар». Гуртожиток, де жили молоді футболісти знаходився поблизу храму, куди часто Раденко заходив. «Спочатку відвідував храм як прихожанин. Потім став допомагати отцю Георгію, прийняв обов’язки пономаря» - розповів колишній тренер Волині.
Та згодом, після роздумів, Раденко вирішив прийняти сан. 8 жовтня 2009 року він був рукоположений в диякони, а 7 листопада - в священики. 15 листопада з благословення митрополита Донецького та Маріупольського Ілларіона, отця Анатолія перевели в храм Святого рівноапостольного князя Володимира в Донецьку.

У Луцьку у 1996 році Раденко хрестився. «Раскольники захватили кафедральный собор Луцка и правили там свои «службы». Эти люди обратились ко мне с предложением пройти Таинство Крещения именно в этом соборе. Я тогда был достаточно известным публичным человеком, частенько давал интервью в газеты, выступал в спортивных программах на телевидении, и люди меня знали. Против самого Крещения у меня возражений не было, и я согласился» - розповів Раденко газеті «Донбасс православный»
 
«Филаретовцы хотели провести это пышно, с привлечением СМИ, мол, вот главный тренер «Волыни» разделяет наши убеждения и принимает Крещение именно у нас. Но, как говорится, Бог отвел. Дважды они приглашали меня в собор, и оба раза неотложные дела по работе не позволили мне прибыть в назначенный час в указанное место. Это сейчас я понимаю, что то был Промысл Божий» - вважає Анатолій Раденко.
 

 
«Через некоторое время совсем другие люди сказали мне: «Тебе нужно креститься, но сделать это нужно не в кафедральном соборе, ибо там ныне правят раскольники, а в храме во имя Пресвятой Богородицы в канонической УПЦ». На следующий день я приехал в этот храм и без помех принял Крещение. Господь управил. И с тех пор я осознанно стал приходить на церковные службы и во время поездок с командой старался посещать храмы во всех городах, где мы бывали» - додав священик.
 
Довідково:
Анатолій Раденко народився у Донецьку у 1959 році. Тут став футболістом, вісім сезонів відіграв у складі місцевого «Шахтара». У складі команди, зокрема, Раденко переміг у Кубку СРСР1983 року. А також друге місце у складі молодіжної збірної СРСР на чемпіонаті світу серед юніорів в Японії у 1979 році. У цьому чемпіонаті, проти аргентинців Раденко персонально грав проти Дієго Марадони.
Деякий час Анатолій Раденко грав у московському «Торпедо».Потім був тренером – у саратовському «Соколі», донецькому «Металурзі», луцькій «Волині».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus