USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцькому зоопарку - нові екзотичні птахи

3 Серпня 2017 16:04
До експозиції Луцького зоопарку додалися нові вольєри із неймовірно симпатичними мешканцями – папугами, інформують на сторінці зоопарку у Фейсбуці.

Дружній пернатий тандем поповнили соломонові (соломонські) какаду та еклетуси (шляхетні папуги). Й, аби мати можливість презентувати вам себе у повній красі, ми побудували для них новий вольєр. І запрошуємо на гостину – до цих та усіх інших наших підопічних. Тим паче, що на порозі вихідні.

"Як ви пригадуєте, 6 липня ми знайомили вас із парою блакитних ара, рожевим какаду та папугами жако та розповіли про особливості кожного виду. Не менш цікавими є і нові наші мешканці. Отож, знайомтеся!" - пишуть на сторінці.

Соломонський какаду завдовжки приблизно 34 см, важить до 360 грам. Забарвлення загалом біле, але на внутрішній стороні крил і хвоста помітний лимонний відтінок. Біля основи пір’я – червоно-помаранчевий стержень. Навколоочні кільця голубовато-білі, широкі. Дзьоб світло-сірий. Мешкають птахи у тропічних лісах, їдять плоди та насінням різних рослин і дрібних комах. У неволі утримуються дуже рідко, оскільки популяція цих птахів незначна. Гарно піддаються дресурі, можуть пародіювати людську мову, мелодії, голови тварин. Живуть в середньому років 50.

Благородні папуги або, як ще їх називають, еклектуси, мають таку характерну рису, як різка відмінність між самками і самцями. Навіть не так давно вважалося, що це різні види. У самок червоне забарвлення, у самців – зелене. Завдовжки вони до 45 см, маса тіла – до 400 грам. Шляхетний папуга мешкає в основному на острові Нова Гвінея, а також на малих прилеглих островах і зовсім невеликій ділянці на півночі Австралії. Населяють густі ліси з інжирними деревами і пальмами. Найперше еклектуса годувати треба овочами і фруктами. Вони дуже вимогливі до постійного доступу до вітамінів. Це досить спокійні птиці. У неволі швидко приручаються. Деякі особини можуть навіть навчитися трохи «говорити». Живуть 40-50 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанка Показати IP 3 Серпня 2017 20:35
Красені!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus