USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У двадцятці кращих горілок світу п’ять – з України

28 Березня 2010 16:25
Британський журнал Drinks International у своєму щорічному рейтингу алкогольних напоїв «Клуб мільйонерів» серед найпопулярніших у світі горілчаних брендів назвав «Хортицю», Nemiroff, «Хлібний дар» та «Біленьку».
Про це пише інтернет-портал Drinktime .
При цьому п’ятірка найпопулярніших горілок у світі виглядає так: 1. Smirnoff (виробник - Diageo) - 25,70 мільйонів кейсів; 2. Зелена марка (виробник - група компаній «Русский Алкоголь») - 11,97 мільйонів кейсів; 3. Absolut (виробник Pernod Ricard) - 10,73 мільйонів. кейсів; 4. Хортиця (виробник – компанія Хортиця) - 9,60 мільйонів кейсів; 5. Nemiroff (Українська горілчана компанія Nemiroff) - 8,55 мільйонів кейсів.
Під «кейсом» видання розуміє умовну коробку, об’ємом дев’ять літрів. Під час складання рейтингу обраховувалися офіційні цифри реалізації за минулий рік.
Відомий британський журнал Drinks International та компанія Euromonitor International, складаючи цей рейтинг, враховує тільки ті торгові марки, що були продані загальним об’ємом не менше одного мільйона кейсів. У рейтинг 2009 року попало 152 міжнародних, регіональних та локальних алкогольних бренди.
Окрім «Хортиці» та Nemiroff, у «Клуб мільйонерів» потрапило ще два алкогольні бренди України: «Хлібний дар» (шосте місце і 6,63 мільйона кейсів) та «Біленька» (17-те місце і 2,25 мільйона кесів).
Загалом на долю горілчаних брендів у «Клубі мільйонерів» випало 42 місця. Для порівняння: 15 років тому таких було чотири. «Таким чином, можна констатувати, що серед міцних алкогольних напоїв горілка стає другою глобальною категорією після віскі», - пише Drinktime.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus