USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Google навчили квантовий комп’ютер упізнавати машинки

14 Грудня 2009 16:54
Дослідники з Google заявили, що їм вдалося примусити квантовий комп\'ютер розпізнавати автомобілі на фотографіях.
Робота була виконана у співпраці з канадською компанією D-wave, яка надала для роботи чіп Chimera. В даний час, правда, далеко не всі фізики згодні з тим, що даний чіп дійсно є квантовим комп\'ютером у тому сенсі, в якому теоретики розуміють цей термін – інформує ТСН.
У рамках проведеної роботи дослідники використовували так званий Адіабатичний алгоритм. Суть цього алгоритму полягає в наступному. Розглянемо систему, стану якої є рішенням деякої відомого завдання. Потім, досить повільно і адіабатичні (тобто без обміну теплом із зовнішнім середовищем), «продеформуємо» систему до іншої, якій відповідає дане завдання. Стверджується, що «деформовані» стани нової системи будуть представляти рішення, які шукаються.
Використовуючи такий алгоритм, вчені намагалися «навчити» систему розпізнавати на картинці автомобілі. Для цього алгоритму «згодували» 20 тисяч фотографій, на половині з яких були автомобілі. Кожний із транспортних засобів було вручну поміщено в спеціальну рамку. Після цього системі дали попрацювати з необробленими фотографіями. У результаті чіп впорався, за словами вчених, швидше ніж будь-яка із систем Google.
Учені підкреслюють, що до практичного застосування нової технології поки ще далеко. Зовсім нещодавно вченим вдалося створити перший програмований квантовий (в «правильному» значенні цього слова) комп\'ютер. Машина вчених працює з двома кубітами, які можуть одночасно знаходитися в двох станах. У новій установці ці об\'єкти реалізовані як іони берилію в мініатюрній (близько 200 нанометрів) магнітній пастці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
OrestN Показати IP 14 Грудня 2009 21:57
правда це світло чомусь буксує в андронному коллайдері під Женевою.
seal Показати IP 14 Грудня 2009 22:11
А коли чомусь подібному навчать наші ДАІшні "Візири"?????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus