USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Гриба годинник від Тимошенко, а у Мишковця – від Ющенка

3 Грудня 2009 09:35
Годинник – один з найкласичніших атрибутів стилю людини. Й водночас – ознака рівня заможності. Як, до прикладу, автомобілі чи маєтки. Але коли авто чи хати приховати можна (зрештою, від хрестившись – мовляв не мої, а дядька), то годинник... ось він, - просто на руці. А відтак може розповісти щось таке про господаря, що той і не розповість.
Сьогодні «ВН» глянули, які годинники носять депутати Луцької міської ради.
Обранці луцької громади носять годинники даровані й куповані, або не носять взагалі.
Депутат Луцької міської ради, директор департаменту підприємництва Луцької міської ради Олександр Козлюк наручним годинником не користується, - надає перевагу годиннику на мобільному телефоні. Мовляв, так зручніше. Його позицію підтримує і правозахисник Микола Нікітюк.
А ось пенсіонер Василь Гриб наручним годинником користується. Проте, саме не взяв його з собою. Він розповів, що іменний годинник йому подарувала Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко. «У 2002 році я був головою міської партійної організації БЮТ. На виборах у 2002 році ми набрали 18 %, - це був рекорд в Україні для обласних центрів», - сказав Василь Гриб. Саме за ці заслуги із рук Прем\'єрки він і отримав годинник вітчизняного виробництва.

«В мене вдома лежить подарунок від дідуся. Йому його подарували на 40-річчя Перемоги. Це позолочений годинник із радянським гербом Луцька. Для мене це реліквія», - розповів експерт з продажу Волинської філії UМС Віктор Юрченко. Сам депутат наручних годинників не носить. Мовляв, дуже часто вдаряється руками об щось і ламає годинники.
А ось директор гімназії № 4 Олександр Мишковець носить іменний годинник «Президентський», вручений начальником управління освіти Луцька на свій 40-річний ювілей. Годинник служить йому уже 6 років поспіль. Часовий механізм вважає заслуженою відзнакою своєї праці.


Годинники “Президентський” виробляються за дорученням Адміністрації Президента України для вручення від імені Президента України за особливий внесок у справу становлення нашої молодої держави. Знайти вартість «Президентського» годинника на сайті Київського годинникового заводу не вдалося.
Заступнику директора ВАТ «Луцький автомобільний завод» Юрію Довгуну годинник подарували друзі. Як і у Мишковця, це був презент на сорокаріччя. Депутат додав, що годинник – середньої вартості, проте грошового його еквіваленту не назвав.

Виявилося, що у Довгуна - годинник швейцарської фірми Tissot. На сайті фірми Дека, котра займається швейцарськими годинниками, схожий на депутатський годинник коштує 5370 гривень
Депутат Луцькради Сергій Григоренко годинник купував власноруч кілька років тому. Він єдиний із опитаних «ВН» депутатів назвав точну ціну наручного годинника, - 300 доларів США. Або 1500 гривень – «на той час».

У Григоренка – годинник фірми Orient. Сайт фірми Дека такий годинник оцінює у 1750 гривень.
Директор ТзОВ «Волсинт» Мирослав Гордійчук годинник на руці мав, проте відмовився дати дозвіл його сфотографувати та й нічого не розповів про свій часомір.
Юрій Корольчук виявився без наручного годинника. «Дешевого не можу носити, а на дорогий ще не заробив», - сказав генеральний директор ТОВ «Волинь-Авто» із посмішкою.
А у секретаря Луцької міської ради Анатолія Бірюкова на руці виявився патріотичний годинник із волинським гербом. Його кілька літ тому подарувала Волинська обласна рада. Годинник – виробництва Q&Q. За словами годинникових спеціалістів, такий годинник в середньому коштує від 100 до 500 гривень. У годинниковому магазині додали, що чиновникам на різноманітні святкування дуже дорогих годинників ніхто не купує, хоча українські наручні годинники до професійних свят великою популярністю й не користуються.

Луцький міський голова Богдан Шиба розповів, що наручний годинник йому подарувала дружина на день народження. Проте часовий механізм зазвичай лежить на столі, а ось одягає його луцький мер лише на важливі зустрічі. Марку і вартість годинника керманич обласного центру Волині не пригадав, проте додав, що годинник явно не вітчизняного виробництва.
Президент Консорціуму Інтелектуального сервісу «Леон-Аналітик» Олександр Мартинюк розповів, що годинник йому на іменини подарували друзі. Виробник – український, «Клейнод».


Схожий годинник на офіційному сайті українських годинників «Клейнод» нині вартує 903 гривень. Це – чоловічий кварцовий годинник «K 109-620» із шириною ремінця 20 мм.
Науковець Микола Сур’як оцінив вартість свого годинника у 200-300 гривень. Це часовий механізм фірми ОMAX.


У одному із луцьких магазинів годинників наручний чоловічий годинник цієї фірми коштує в середньому 100-150 гривень.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Куратор Показати IP 3 Грудня 2009 10:03
Годинник має відповідати статусу свого господаря і коштувати не більше як його одна середньомісячна зарплатня. Дешевший носити просто непристойно. Ну а дорожчий... за кордоном це б наштовхнуло податкову на роздуми:) (згідно правил етикету)
знаючий Показати IP 3 Грудня 2009 10:14
ага, а золотих годинників у депутатів не бачили? от я приміром знаю, хто з депутатів носить золотий швейцарський годинник. можна просто уявити скільки він коштує.
Дядечко Показати IP 3 Грудня 2009 10:20
В Гриба ще й медалей повні груди.
tak Показати IP 3 Грудня 2009 12:22
Ну і що... в мене є теж 4 годинники, один з яких золотий - не ношу жодного, вже звик до телефону
OrestN Показати IP 3 Грудня 2009 13:45
а фотки їх Майбахів, Хаммерів, Лєксусів, маєтків, гектарів теж покажать? і в придаче декларації про доходи, чи на законно зароблені гроші цей "ажур"? а ви хочете порядку в країні?
Годинникар Показати IP 3 Грудня 2009 13:53
Чимось пристойним ніхто не захотів похвалитись:) Невже такі бідні?:)))
Юка Показати IP 3 Грудня 2009 14:16
виявляється хтось таки носить годинники, подаровані Волинською обласною радою :)
Юка Показати IP 3 Грудня 2009 14:19
До Куратора: я дуже сумніваюся, що годинники Сур'яка і Григоренка відповідають їхньому статусу: у першого він занадто дешевий, а у господаря другого забагато гнилих понтів
Юка Показати IP 3 Грудня 2009 14:20
До Знаючого: а чому ж без прізвищ? заінтригували надто.
OrestN Показати IP 3 Грудня 2009 15:56
Юка, а ти особисто знайомий з Сур'яка і Григоренком? забагато гнилих понтів у Григоренка?
Валерій Б. Показати IP 3 Грудня 2009 16:33
Василь Пилипович не просто людина скромна, але яка і пишається тим хто він і яку політичну силу підтримує. В захист Григоренку скажу, що понтів в нього немає і кожен користується годинником яким ньому зручно. наприклад в мого батька звичайного електрика годинник за 1.5 його зарплати але це рибацький годинник і йому з ним зручно. А мірятись потрібно не годинниками, а добрими справами.
цінитель Показати IP 3 Грудня 2009 22:49
різниця у вартості годинників справляє враження. вдало підмічено. це справді важче приховати, ніж авто ))
Дядечко Показати IP 4 Грудня 2009 13:16
Годинник за 1500 грн - це "гнилий понт"? Чи йому треба було не показувати свій годинник або збрехати, що він коштує 150 грн?
аліна Показати IP 25 Грудня 2010 14:28
я в 2класі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus