USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Хорохорині оновилась ікона Богородиці

5 Лютого 2010 11:29
 
Цього року під час йорданського окроплення домівок настоятель Покровської парафії села Хорохорин Луцького районного деканату священик Віктор Ліпчик не проминув і обійстя Марії Ракуцької, яка живе в урочищі Маївка. Старенька розповіла панотцеві, що в її хаті ось уже два роки оновляється ікона.
Це звичайнісінький літографічний образ Почаївської Богородиці, причому видно, що скла не відкривали. Домашня реліквія від часу вже було зовсім потьмяніла, бо ж її купила в Почаєві на своє весілля ще свекруха господині. Тому-то Марія і зберігала ікону, хоча, здавалося, через ветхість можна було б цього й не робити. І от вона стала ясніти, вже майже повністю оновилася.
Учора, 4 лютого, отець Віктор звернувся з цього приводу до єпархіального архієрея. Владика Михаїл, зважаючи на ймовірність чуда, благословив відслужити молебень у хаті Марії Ракуцької і, за її згодою, виставити на деякий час ікону у храмі для належного пошанування. Також високопреосвященний доручив настоятелю спостерігати за реліквією, організувати відповідні дослідження, щоб підтвердити або спростувати факт оновлення, – передає сайт Волинської єпархії УПЦ КП.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus