USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Холмська ікона вразила туристів, які на Різдво відвідали Луцьк

8 Січня 2016 10:47
Музей Волинської ікони є найбільш відвідуваним туристичним і культурним об’єктом Волині. У цьому йому поступається навіть середньовічний луцький замок. Можливо тому, що замки є і в інших місцях, а ось такої ексклюзивної колекції, як у цьому музеї, більше нема ніде, - пише «День».

Власне, як каже завідувач музею Тетяна Єлісєєва, у них традиційно на свята не закриваються, образно кажучи, двері.

Бо волинська школа іконопису сформувала у свій час те, що тепер називають волинською іконою. А головне, що ці скарби вдалося врятувати під час експедицій науковців по волинських церквах, коли богоборча влада їх закривала. У таких експедиціях брала участь і Тетяна Єлісєєва, а очолював їх мистецтвознавець Павло Жолтовський.

Знайдені у звичайних сільських церквицях древні ікони були вміщені в запасники краєзнавчого музею, згодом з’явилася і музейна експозиція. А завдяки тодішньому голові Волинської ОДА Борису Клімчуку музей отримав окреме, споруджене саме для нього приміщення.

Відвідувачі були у музеї і в передноворічні та післяноворічні дні, а також і перед самим Різдвом завітала велика група працівників газової галузі з різних областей України, для якої організували перебування на Різдво у Луцьку.

Крім власне Музею волинської ікони вони відвідали ще один луцький ексклюзив – Музей історії Луцького братства. Тетяна Єлісєєва розказує, що найбільше враження на екскурсантів (а були тут переважно люди зі сходу та центру України) справила чудотворна Холмська ікона Богоматері. Біля неї потім і молилися, і плакали, про щось своє, потаємне розмовляючи з Богородицею.
Волинські музеї не працювали лише 1 і 7 січня, а в усі інші дні працюють, і є відвідувачі з Києва, Дніпропетровська та інших міст України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 8 Січня 2016 12:57
Бідові "Працівники газової галузі з різних областей України, для якої організували перебування на Різдво у Луцьку." Цікаво, за які кошти це перебування.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus