USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У книжках буде багато «атсєбятіни», - Малкович. ФОТО

24 Листопада 2011 17:48
Паперові книги мають майбутнє і надалі існуватимуть поруч із електронними.

Таку думку висловив український поет і видавець, засновник видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Іван Малкович під час зустрічі із студентами Волинського національного університету імені Лесі Українки 24 листопада.

Зокрема він розповів про майбутнє електронних книг та перспективи традиційних. «Паперова книжка не помре. Це буде як театр і кіно. Тобто існуватиме і те, і те», - розповідає Малкович.

«Книжки, очевидно, стануть дорожчими. Їх буде важко зробити, вони матимуть менший наклад», - прогнозує видавець. Також він додає, що електронні книги попри свою прогресивність мають безліч недоліків. «Буде більше помилок, і, як кажуть росіяни, багато «атсєбятіни». Кожен пхатиме туди все. Стане важко знайти якісну книжку, яку вичитав редактор, коректор», - зазначає видавець.

Особисто Малкович каже, що нікому не довіряє вичитувати книги. «Коректори, як правило, знають правильне написання 800 слів, вони не допускають ніяких інших варіантів. Якщо писати такою мовою, вона була б дуже бідна», - розповідає видавець.

Довідково:

Іван Малкович – український поет і видавець. Автор шести «дорослих» поетичних книг. Окрім того, редактор, упорядник, автор та перекладач кількох десятків книжок для дітей.

У липні 1992 році заснував видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» - провідне у галузі дитячої літератури, одне з найвідоміших дитячих видавництв Східної Європи. Перше приватне дитяче видавництво незалежної України.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus