USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькому замку відбувся фестиваль джазу. ФОТОРЕПОРТАЖ

5 Вересня 2011 12:36
На четвертому міжнародному джазовому фестивалі ART JAZZ COOPERATION 2011, що відбувався 3-4 вересня у стінах Луцького замку, грузини грали смичком на гітарі, українці виконували джаз на бандурі, поляки дарували блюз, а джазмен-американець танцював самбу.

Фестиваль проходив уже вчетверте, він одночасно відбувався у Луцьку та Рівному.

У обласному центрі Волині джаз слухали просто неба – серед мурів замку Любарта.


«Я з великою повагою ставлюся до всіх вас, бо сам є великим прихильником джазу. Це інтелектуальна, сильна музика. Особливо мені подобаються імпровізації. Взагалі імпровізації притаманні не лише джазу. Вони присутні в роботі, політиці, особистому житті», – привітав присутніх на дійстві перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко.

«Аби імпровізація вдалася, треба багато і наполегливо працювати, щоб та імпровізація ніколи не перетворилася в какафонію», - зазначив Башкаленко.

Чиновник побажав усім «хорошого вечора, драйву і кайфу», а також висловив переконання, що незабаром Луцьк стане джазовою столицею України. Разом з тим під час відкриття фесту замок не був вщент заповнений людьми.

Президент Луцького джаз-клубу, музикант Олег Баковський пожартував, що погода підштовхнула лучан святкувати «день картоплі», а не слухати музику в замку. Однак з приходом сутінок ситуація змінювалася – людей більшало, гості слухали музику, сідаючи просто на газоні.





У перший день фестивалю, 3 вересня, переважали виступи українських музикантів. Грали добре знайомий лучанам Rezus Blues з вокалісткою Галиною Конах, гурт «Пластилін» із волинського селища Голоби та луцький бенд Fusion Friends.












У складі останнього гурту виступив одинадцятирічний Антон Шухман. Юний ударник як наймолодший учасник фестивалю за виступ отримав подарунок від Баковського – барабанні палички.




Цікавинкою вечора став виступ одеського бандуриста та композитора Георгія Матвіїва. Він сольно виконував оригінальні джазові обробки на народні мотиви та власні композиції.

«Зараз прозвучить композиція, яку я створив уночі. Після цього на ранок мені довелося перезнайомитися з усіма моїми сусідами», - жартував музикант.

Хедлайнером фесту став виступ американського джазмена Карла Фріерсона, одного з лідерів німецького гурту De Phazz. Карл Фріерсон виступив з харківськими музикантами Accoustic Quartet. Гість охоче фотографувався з прихильниками, жартував, дякував публіці українською, вражав майстерністю вокалу і танцював.





Послухати джаз прийшли перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук, депутат Луцькради та один із засновників Луцького джаз-клубу Анатолій Пархом’юк, депутат облради Олександр Свирида з дружиною Світланою.



Також зі своєю половинкою прийшов заступник начальника управління культури облдержадміністрації Василь Ворон. Слухав джаз і шеф Ворона – начальник обласного управління культури Володимир Лисюк.

Не оминули дійство і генеральний консул Республіки Польща в місті Луцьку Томаш Янік та консул Кшиштоф Савіцкі, адже дипломатична структура активно сприяла у проведенні заходу.

Другого фестивального дня, 4 вересня, у стінах Луцького замку людей дещо побільшало – послухати джаз прийшла і молодь, і старші люди.

















Особливим візит у замок Любарта видався для молодят, котрі позували весільним фотографам та операторам. Одна пара навіть затанцювала перед сценою під час виступу грузинського колективу.


Ведуча дійства, головний редактор радіостанції «Луцьк» Наталка Войтович, попри свою заклопотаність, була бадьорою.


До слова, цьогоріч організатори вирішили не обмежуватися лише музикою – тут було місце і для художників, котрі малювали картини під впливом джазу.





Цього дня у замку тусувався бізнесмен і депутат Луцькради Олег Чернецький – спілкувався з колегами, пригощав дівчат кавою, жартував з продавчинями.




Член виконкому Луцької міськради Юрій Циганюк привів на фестиваль дружину і двох синочків.


Дійство відбувалось під пильним наглядом директора історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Тараса Рабана.

У програмі другого фестивального дня було три іноземні колективи – грузини Asea sool, білоруси Muzzart, поляки з Traditional Jazz Quartet.


Грузини виступили першими, оскільки поспішали в дорогу. Проте розігріли публіку вони дуже швидко – кожна композиція звучала по-новому. Цей гурт переконав відвідувачів фесту, що і на гітарі можна грати смичком. Харизматичний грузино-український колектив проводжали бурхливими оплесками.









Крім них, виступили і волиняни – колектив Luchesk Band та Сергій Шишкін. Разом з джазовим гуртом Luchesk Band, який складається із шести музикантів, заспівала вокалістка Ірина Усачова.








Волиняни на сцені почувались господарями та щиро кайфували від джазового дійства.

Поляки, котрі виступали останніми, переконали луцьку публіку, що джаз і блюз – не лише «музика чорних».

Завершився фестиваль спільним українсько-польсько-білоруським джем-сейшном.







Довідково:

Міжнародний джазовий фестиваль «Art Jazz Cooperation» почав свою історію у 2007 році.

Організаторами фестивалю є: Волинська обласна громадська організація «Луцький джаз-клуб», Рівненська обласна громадська організація джаз-клуб «ДжЕм», мистецька агенція «Арт-Хаус» (смт Клевань), благодійний фонд «Співдружність-Волинь» та Волинське молодіжне громадське об’єднання «ЄДНАННЯ».

Метою фестивалю є: ілюстрація актуальних напрямків світового фестивального руху та перенесення його кращих традицій в Україну, створення української фестивальної культури, налагодження співпраці між культурними, бізнесовими організаціями, владними структурами, розвиток туристичної галузі Рівненської та Волинської областей.

«Art Jazz Cooperation» організовується за сприяння Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку, Волинської та Рівненської облдержадміністрацій, Луцької та Рівненської міської рад.

Генеральний партнер заходу – страхова компанія PZU Україна. Генеральний інформаційний партнер – телекомпанія ТВі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Волинь Показати IP 5 Вересня 2011 18:30
Видно, що захід організований гарно, але кількість глядачів заставляє задуматись, чи дійсно в Луцьку таким актуальним є джаз)))
shyshkin Показати IP 5 Вересня 2011 19:51
Дякую за фест, за теплий прийом і за репортаж!
Тетянка Показати IP 5 Вересня 2011 22:04
було гарно :) особливо порадували Asea sool та Traditional Jazz Quartet. справжні, смачні, хочеться ще
Vigilante Показати IP 6 Вересня 2011 02:09
Галині Конах не завадило би в перервах між репетиціями відвідувати спортзал і покрутити тренажери, а то скоро під час її виступів буде провалюватися сцена. Або на стадіоні побігати: і для дихалки корисно, і мінус зайві калорії.
Mirna до Vigilante Показати IP 6 Вересня 2011 10:07
а що ж вам так калорії чужі заважають?
Наталка до Vigilante Показати IP 6 Вересня 2011 13:50
А комусь підрости трошечки - мужчина 1.60 заввишки - спарава, яку вже не виправити ніколи, а вагу завжди можна змінити)))) Ви просто не доросли до справжнього джазу і його виконавець) Перегляньте усі джазові відое та їх виконавців і ви не знайдете жодної анорексичної "моделі" з параметрами 90-60-90... для потужності голосу потрібне й потужне тіло... для джазу, Галина ще й захуда виявиться)))))Жартую! тому, шановний - слухайте, а не дивіться, бажаю вам посправжньому навчитис відчувати справжніх Жінок!
Lenar до Vigilante Показати IP 7 Вересня 2011 11:57
Галюня-гарнюня!.
Жук Показати IP 6 Вересня 2011 09:23
У Галі Конах основне - харизма, а зовні вона досить навіть приваблива. Їй пасує її зовнішність :-Р А енергетику дарує публіці - неперевершену!
лучанка Показати IP 6 Вересня 2011 10:19
фест був хорошим!!! Оленка Хаджиоглова величезний молодець!!! таке роботу провернути!!! ухх!! Галя була чудова! наша зірочка! не потрібно так брудом обливати, реально немає чого! вона супер! а Наталка -просто фантастична і ведуча і просто жінка!
Арм Показати IP 6 Вересня 2011 13:44
А в ритмі джазу тут лобался "Караван"?. Чи був на святі джаз-любитель Айвазян?
VIP Показати IP 6 Вересня 2011 14:00
минулого разу Галині Конах теж дісталося в коментарях аж шкода було. і всім вже потім було ясно, хто всьо мочив на неї. а цього разу знову знайшлися "справжні поціновувачі" джазу. не смішіть. фест був уматовий і Галка вписалася туди як ніхто інший. Співачка вона зальотна і попробуйте не согласіться!
Серж до VIP Показати IP 6 Вересня 2011 22:43
було таке
Вован до VIP Показати IP 7 Вересня 2011 01:09
Може ти мав на увазі зачётна?)согласен,але насміявся)))))))))))))
VIP до Вован Показати IP 7 Вересня 2011 11:33
те і мав
LEV Показати IP 6 Вересня 2011 21:52
Найшлися оцінювачі фігур )))) Галину Конах знаю, як одну з найкращих вокалісток в західній Укр. Не сказав, що їй, щось бракує або забагато ))) Перш ніж критикувати виставте свої 90.60.90 а тоді посміємось. А може краще поспівай ))) всі рейтингі взірвеш )))
Lenar Показати IP 7 Вересня 2011 12:36
По фігури у стрип-клуб! А по музику- на джазовий фестиваль! Галина-супер!У всіх відношеннях!І "Rezus Blues"-теж!
Lenar Показати IP 7 Вересня 2011 13:29
до "Волинь":-у Луцьку(Україні),актуальними не є ні джаз,ні рок,ні фольк і ще багато різних "ні ...",зате актуальними є:"як тяжко","а буде ще гірше","все дістало","вбили","згвалтували","трактором переїхало","нещасна,знедолена,багатостраждальна,бідна,гнана і т.п. Україна" і постійнодіючі фести на цю тему:"Верховна Рада","ТБ","ЗМІ",маршрутка в село, і т.п. Але ж є кілька людей,яким цікавий джаз,рок,фольк і т.п.(вже повторюсь?),тож дозвольте вже і їм побавитись час від часу.Га? А для Актуальних пропоную організувати фестиваль ""ФАНЄРА" спасе Україну-2011",під гаслом "Фанєрний живий звук - в кожну хату!",або "Вдаримо Фанєрою по безкультур,ю!",тим паче "виконавців" повно,в кожному кабаку.
Для Ленар Показати IP 8 Вересня 2011 15:20
Ви надзвичайно чітко охарактеризували музичну та мистецьку ситуацію в Україні і на Волині зокрема. Шкода, що у нас це так багато не зроблено і навряд чи буде зроблено у найближчому майбутньому. Але так приємно, що у провінційному Луцьку створюються такі фестивалі, гурти, а ,особливо, джазові бенди. І це щастя, що ми наживо можемо послухати Лучеськ бенд, Резус блюз, Генадія Гусенцева, Мегаполіс... цей список можна продовжувати до безкінечності. Усі по-справжньому талановиті і самобутні, щодо Галини Конах-так це взагалі музични феномен,мене особисто дивує,чому вона ще десь не на Заході?Страшно подумати,що її, вас усіх чекає у цій "оспіваній та рідній" Україні? Здивований, як до ГУЛАГу не відсилаюсть... Вище перечислені були в перші у мписку, за пропаганду (даруйте) антирадянську (перефразовую "антиРегіонівську"). Як вдячний слухач, вам усім можу побажати віри і величезної підтримки! Ви творите історію! Історію не БЮТу, Регіонів, НУ-НСу, Свободи і т.д., а історію УКРАЇНИ!!!!!
Лєна Показати IP 8 Вересня 2011 22:50
Вам усім до Галки ще с....сь і с...сь, вибачте, та іниших слів не знайшла. Ленар, ви мудра людина, шкода, що з вами не знайома особисто.( Фестиваль був надзвичайним! Дякую організаторам
shyshkin Показати IP 9 Вересня 2011 19:14
Ленар дійсно мудра людина. А ще як зробить антифанерний фест - знову лабанемо! Таке гріх не підтримати ) Галя Конах росте і буде рости. Бо має мету. І Волинь для неї - дійсно не межа і не планка. При всьому волинському патріотизмі )
Lenar Показати IP 10 Вересня 2011 11:32
Вкотре переконався,що є Люди,з якими і для яких, можна і потрвбно,щось робити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus