USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку - виставка столітніх світлин. ФОТО

21 Серпня 2011 12:49
В арт-клубі «Кам'ятниця», що у Луцьку на вулиці Драгоманова, 23 відкрилася виставка фотографій «Луцьк і лучани: погляд крізь століття», де експонують, зокрема, світлини, зроблені понад сто років тому.

Директор Історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Тарас Рабан розповів, що експозиція приурочена Всесвітньому дню фотографії, який відзначають саме 19 серпня та з нагоди дня міста Луцька, який цьогоріч відзначають 21 серпня.

На стендах - фотографії, які відображають життя лучан, починаючи з початку 20 століття і аж до сьогоднішніх днів. Виставка дає змогу побачити пам’ятники, скульптури, об’єкти та людей, який вже немає.

Більше двохсот світлин показують, як змінювалося місто і його мешканці в період двох війн, німецької окупації, радянської влади та незалежної України.

Більшість старих світлин надав обласний краєзнавчий музей. Сучасні знімки допомогли зібрати фотографи.

Заступник начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Василь Ворон зазначив, що варто було би започаткувати конкурс між фотографами, аби ті показали на світлинах своє бачення міста і його жителів.

Експозиція проходить під відкритим небом, вхід безкоштовний, а триватиме вона, за словами Рабана, до того часу, поки буде сприятлива погода.










Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
италия Показати IP 21 Серпня 2011 14:40
Шановний Тарас Рабан!Покаж1ть фотовиставку у повному обсяз1, це так ц1каво нам,за кордоном,це наша 1стор1я.Дякую.
M Показати IP 23 Серпня 2011 23:39
А про виставку то хоча би десь розповіли, рекламу дали б заздалегідь, то і лучанам теж цікаво було би прийти подивитись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus