USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку покажуть унікальну карткову гру. ФОТО

28 Липня 2011 15:39
На фестивалі «Бандерштат» у Луцьку вперше презентують унікальну українську настільну карткову гру «За Волю!. УПА проти Вермахту».

Як пише сайт фестивалю, під час фестивалю українського духу «Бандерштат-2011» буде презентовано унікальну українську настільну стратегічну карткову гру «За Волю!».

Про правила гри, історію її виникнення та про особливі ілюстрації розповідатимуть Тарас Зень (Івано-Франківськ), Ростислав Гнатик (Львів) та ілюстратор гри Ярослав Зень (Київ). В часі презентації її можна буде і придбати.

«За Волю!» - це стратегічна гра, що грається між двома особами. Кожний гравець грає однією колодою карток, що представляє одну з держав Другої Світової Війни. Кожна картка, яких 126, має свої особливості – або допомагати в нападі на противника або оборонятись перед нападами. Гра рекомендується тим, кому виповнилося 12 років.

Сторонами гри є Українська Повстанська Армія та Вермахт фашиської Німечинни.

Така гра була вигадана 2004 року членом Пласту з Канади – Андрієм Водославським на одному з пластових таборів.

Першими власноруч зробленими картками він бавився з дітьми. Юним пластунам припала до душі така історично-виховна розвага і вони, їхні батьки та інші пластові виховники настирливо наполягли на тому, аби створити такий продукт на професійному рівні. Адже окрім звичайної розваги, молодим людям гра несе просвітницький характер. Вона ілюструє, що УПА боролась не тільки проти загонів НКВС, але й проти фашиської Німечинни.

Так, вже у 2010 році перший тираж гри, що друкувався у Львові побачили українці Канади та США.

Офіційно гру видала новостворене підприємство Андрія Водославського – «Painted Fox Productions» («Фарбований лис»). Спеціально для карток створили ілюстрації українські художники з київської творчої майстерні «Культбаба».

Не зважаючи на те, що гра «За Волю!» спершу поширювалась у колі діаспори вона викликала неабияке зацікавлення і в Україні. Через це у 2011 році було віддруковано другий, невеликий тираж, який став вже більше адаптований для українського гравця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Л А Д О М И Р Показати IP 28 Липня 2011 20:18
а хіба ж я не казав шо нацики американськими баксами кормляться. Ні свобода, ні альянс ні ще всяка інша націоналістична шушера не існувала б, ябки в цьому не був зацікавлений захід в особі кунади і гамерики. Такий проект могли придумати тільки там.
саня Показати IP 29 Липня 2011 09:25
можливо, ми вже давно жили як в амереці. як би не такі #ЛАДОМИРИ#
Др.Фройд Показати IP 29 Липня 2011 12:52
Скільки приблизно буде коштувати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus