USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку роздягали медіа в кіно. ФОТОРЕПОРТАЖ

26 Жовтня 2013 15:43
Анімаційні, експериментальні, документальні та ігрові фільми, слоганом яких є «Роздягни медіа в кіно!» презентували у Луцьку.

Кіноперегляд стрічок-переможців фестивалю «Кіномедіа» відбувся 26 жовтня в коворкінг-центрі «Репортер».

Як розповіла PR-менеджер проектів Незалежної асоціації телерадіомовників Христина Дрогомирецька, «Кіномедіа» – фестиваль короткометражних фільмів про мас-медіа. Цього року він відбувається вчетверте, до 17 листопада триває прийом робіт. Фільми змагаються у чотирьох номінаціях: анімаційне, документальне, експериментальне та ігрове кіно. З її слів, дві єдині вимоги до стрічок – вони повинні відповідати тематиці медіа та тривати не більше, ніж 20 хвилин.

Як нагороду під час першого кінофестивалю надавали поїздку на Каннський кінофестиваль, нагородами під час наступних фестивалів стали грошові призи. Окрім конкурсної частини, фестиваль має і освітньо-розважальну, в рамках якої організовують ночі кіно про журналістів, вечірки, лекції відомих журналістів. Представники фестивалю подорожують усією Україною, відвідуючи Львів, Острог, Черкаси, Чернігів, Кіровоград.



Під час заходу продемонстрували десять короткометражних кінострічок – найкращі фільми-переможці фестивалю впродовж трьох років (три володарі гран-прі та сім фільмів, що перемогли у своїх номінаціях). Зі слів Христини Дрогомирецької зазвичай щороку на конкурс подають 35-40 фільмів.



Серед презентованих стрічок був фільм про те, як виглядали б новини очима дітей, позбавлені зайвих емоцій та фактів, іронічну стрічку про працю копірайтера.














Були представлені також експериментальні стрічки та один анімаційний фільм.












Також демонстрували документальний фільм про львівський вуличний журнал «Просто неба», який розповсюджують безхатченки, а творцем видання є поет Григорій Семенчук.






У короткометражці «Справжні новини» журналісти запитують пересічних людей різного віку та професій про те, що нового трапилося у їхньому житті.






Стрічка «Deadline» присвячена засиллю жорстокості на насилля у медіапросторі.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus