USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку розпочали театральний сезон з любов’ю. ФОТО

22 Вересня 2013 10:15
Речитативно-пластичним дійством «Містерія любові» Народний аматорський театр-студія «ГаРмИдЕр» відкрив новий, одинадцятий сезон.

Вистава відбулася на сцені Луцького районного будинку культури 21 вересня.

Раніше «Містерію любові», окрім України, демонстрували у Польщі, Білорусі та Естонії. До слова, нещодавно театр отримав відзнаку «За творчий експеримент» під час фестивалю «Любителивы», що відбувся в Естонії.

Перед початком вистави глядачів запросили на міжнародний театральний фестиваль «Мандрівний вішак», що відбудеться невдовзі, 27-29 вересня, у Луцьку.

У виставі, постановником якої є Руслана Порицька, представлені три історії чоловіка і жінки, що утворюють «молитовний триптих» з частин, з назвами «Весняна медитація», «Божевільна тиша» та «Нічне видіння».

Перша частина триптиха «Весняна медитація» етнічним забарвленням нагадувала водночас драму-феєрію Лесі Українки «Лісова пісня» та відомий балет Ігоря Стравінського «Весна священна».




















Як лейтмотив дійства повторюється фраза «Ми всі проколоті потребою любові». Супроводжувалося воно музикою Романа Гриньківа, Прісцілли Ернандес та гурту «Moya».










У пластичне дійство майстерно вплетені зразки української та зарубіжної поезії на тематику кохання.















Публіка вітала першу в новому сезоні виставу театру «ГаРмИдЕр» гучними оплесками.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus