USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку щедрували по-джазовому. ФОТО

12 Січня 2012 11:13
Концерт «Щедрий вечір з добрим джазом» у Луцьку 11 січня зібрав повну залу поціновувачів якісної музики, а також любителів різдвяних мотивів, які цього разу були також вміло підлаштовані під джаз.

Дійство відбулося у стінах Волинського обласного театру ляльок.

Ще до початку концерту вхід у театр закрили, мовляв, у середині вже немає місць. Тому багато охочих так і не змогли послухати улюблену музику наживо.

Організатор концерту Олег Баковський переконує, що лучан попереджали, щоб ті приходили завчасно. «Шкода, що багато хто не потрапив. Ми вперше провели експеримент з безкоштовним входом», ‒ розповів Баковський.

Першими на сцені виступали польські музиканти із колективу «Rainbow Trio». Вони виконували сучасний енергійний crossover jazz, у якому можна було віднайти елементи етнічної музики у стилях ф’южн, блюз, свінг та фанк.


Щедрувати продовжили львівські музиканти ‒ гурт «ShockolaD», який працює, як кажуть самі учасники, у стилі «world music». Колектив у своїй творчості експериментує із різними стилями та напрямами, поєднує речі, які здаються непоєднуваними. Цього разу із ними декілька пісень заспівала і польська виконавиця Кароліна Беімцік.

До слова, відвідувачі мали нагоду придбати альбом гурту, назва якого співзвучна із назвою концерту: «Щедрий вечір з добрим джазом».


Організатори переконують: джаз і колядки цілком поєднувані. «Це ми так думаємо, що колядки і американський джаз – це різні речі. Джаз можна грати і в такій обробці. Джаз має свою гармонію. Моя місія як музиканта це доводити», ‒ сказав Олег Баковський.
Лучанка Каріна Сопронюк розповідає, що на джазових дійствах у Луцьку не вперше.
«Гурти, які сьогодні виступають, для мене абсолютно нові. Проте в цьому перевага джазу – щоразу відкриваєш для себе щось нове та невідоме», ‒ розповіла відвідувачка концерту.
Нагадаємо, що захід відбувся під патронатом Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку. До слова, генконсул Марек Мартінек також був присутній у залі.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Кароль Показати IP 12 Січня 2012 15:05
Авторе, у виступі Rainbow Trio можна було почути не елементи етнічної музики, а найвідоміші польські колядки, багато з яких мають вдомих авторів.
Igor_vt Показати IP 12 Січня 2012 15:45
То ж писали, що вхід лише по запрошенням. Я й не рипнувся. БРЕХУНИ!!!
але Показати IP 12 Січня 2012 16:27
на сайтах організаторів та в рекламі писало вхід вільний, дякую організаторам, що знайшли час і гроші для свята. Був щиро здивований, що захід був безкоштовний, не політичний і т.д. коли ще в місті хтось щось таке хороше організовував не заради піару. я прийшов за 30 хв. до початку, тому порада для всіх: приходити вчасно на концерт - це не за 5-15 хв. до початку!
Оля Показати IP 12 Січня 2012 17:04
Концерт - чудовий і за це щире дякую! Але мене дуже обурило те, що вхід зачинили! Такого немає у жодному з концертних залів Луцька! Я зайняла місце своїм друзям, один з яких взагалі іноземець і гість у нашому місті. але вони спізнилися на 10 хвилин через певні причини. На моє прохання відчинити двері зреагували зухвало та цинічно! Якраз у холі також стояла жінка, у якої були запрошення на неї та чоловіка. Її чоловік теж спізнився і у середину не потрапив. При чому, у жодній рекламі концерту не було зазнчено, що вхід зачинять о 19.00. Тоді б зауважень з цього приводу не було. А так, чесно кажучи, ці враження перебили увесь той позитив, який створювали. Наш іноземний гість так і не зрозумів, чому людей запрошують на концерт, а двері зачиняють перед носом.....
Ms.Sophisticated Показати IP 12 Січня 2012 21:24
Театр зачинили через те, що прийшла надто велика кількість людей -- зала їх просто не могла вмістити. Існують правила безпеки, а їх не варто порушувати, -- це все для блага вас, глядачів. Звісно, прикро, що склалася така ситуація, наступного разу радимо приходити раніше, а ми будемо робити все для того, щоб кожен бажаючий міг прийти і послухати джаз.
Анатолій Показати IP 12 Січня 2012 21:50
Дякую!!! Таке неймовірне дійтсво - учасники високого рівня!!! А ще й "на халяву!" Дуже дякую! Чекатиму ще джазу в Луцьку!!!
Ірина Показати IP 13 Січня 2012 17:47
Так, звичайно, дуже приємно було прийти і постояти під дверима театру.. Велике спасибі організаторам за те, що не змогли написати про вхід по запрошеннях на афішах!
fcv Показати IP 13 Січня 2012 21:23
пані Ірино, вхід був не по запрошеннях, а вільним, просто треба було прийти раніше. Всі хто прийшов за 40-30 хв. сіли нормально, а потім коли був максимальний наплив, то почались проблеми зі входом
Михайло Показати IP 17 Січня 2012 20:14
концерт був бомбезний а звук відстойний, ганьба такому звукооператору.джаз це мистецтво і його треба розуміти.а якщо людина яка сидить за пультом далека від цього то хто її туда посадив.прошу організаторів цього заходу а зокрема джазового клубу підбирати операторів які розуміють і знають як це робиться
Ms.Sophisticated Показати IP 19 Січня 2012 17:02
Михайле, будемо вдячні, якщо запропонуєте нам хорошого луцького звукооператора :) Пишіть на [email protected]

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus