USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Луцьку вшанували пам'ять Великого Кобзаря. ФОТО

10 Березня 2013 14:45
Близько двох сотень лучан вшанували пам`ять Тараса Шевченка у день 152 роковин його смерті. Громадська панахида відбулася 10 березня біля пам’ятника Великому Кобзареві, що у центрі Луцька.


Так, вшанували пам’ять й поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку очільники області й владці міста: перший заступник голови обласної ради Юрій Лобач та заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Курилюк, заступник міського голови Тарас Яковлев, секретар міської ради Григорій Пустовіт


За словами голови Волинської організації Товариства імені Олени Теліги, заслуженої вчительки України Лесі Ковальчук, вшанування Великого Кобзаря є обов’язковим елементом свідомого українця, однак на ідеї патріотизму та любові до Шевченка чимало паразитування та лукавства.

«Щодо вражень про відзначення шевченківських днів, то звичайно, вони завжди позитивні у такому вияві, та проводяться на високому рівні. Це і щирість обличчя, і щирість бажання побути біля Шевченка, і щире бажання пере листати у думках його рядки» − розповіла Леся Ковальчук.

На її думку, громадські організації та політичні партії повинні «лавою стояти» з молодими активістами, однак такого потужного наповнення патріотами немає.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Людмила Олександрівна Показати IP 10 Березня 2013 14:56
Дуже прикро, що не було ні студентів, ні школярів. І що це за майже 10-хвилинне вшанування у Луцьку? Як людям не соромно?! Цирк та й годі.
нащадок Показати IP 10 Березня 2013 15:02
А хто ж буде вшановувати, коли ці сивоголові відійдуть у вічність? Де молодь? В барах пиво смокче? Де культура, духовність, хоч і церков набудували стільки, скільки барів? Якби Шевченко встав, то від того, що побачив би, зразу б помер.
українець Показати IP 10 Березня 2013 18:49
Розділяю вашу турботу панове,але з кого має брати приклад наша молодь,якщо "ПЕРШИХ",(крім вчора Романюка),ні вчора ні сьогодні НЕМА!!!Замість себе стрілочників вислали аби "зараховано" було.
українець Показати IP 10 Березня 2013 20:51
Пане редакторе,чому порушуєте Закон про свободу слова,не друкуєте моїх коментаріфв?Я не ображав честі і гідності "ПЕРШИХ",не розпалював ніякої ворожнечі,а лише відносно їхньої "поваги" до ГЕНІЯ,я висловив свої думки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus