USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку видали польсько-українську книжку. ФОТО

18 Січня 2013 09:44
«Музейні зошити Замостя і Волині» вийшли у видавництві ДП «Волинські старожитності». У виданні досліджені історії обох регіонів.

Про це інформують видавці.

У видавництві ДП «Волинські старожитності» вийшов черговий 5-й том «Замосцько-Волинських музейних зошитів». Це спільне видання музеїв Замостя та Луцька, у якому опубліковано висновки досліджень, які піднімають широке коло питань історії та культури прикордонних територій, а також опрацювано музейні фонди.

Авторами публікацій є працівники музеїв в Замості та Луцьку, а також спеціалісти з університетських, музейних та краєзнавчих осередків.

У 5-му випуску представлені матеріали: Ришарда Щигела про локалізацію Скокувки та її роль у процесі локації міста Замостя, Єжи Кусьнєжа та Анджея Урбанського – про локалізацію садиби XV століття - місця народження засновника та фундатора міста Замостя Яна Замойського у світлі останніх досліджень, Маріюша Бартницького – про справу коронаційних інсигній Данила Романовича, Олександра Барана – про містобудівні інвестиції князя Володимира Васильковича у володимирському та берестейському уділах у світлі Галицько-Волинського літопису, Павела Юсяка – про татарські набіги на Холмську і Люблінську землі у XV - першій половині XVI століттях, Олени Бірюліної – про квитанції XVII століття зі збірки Волинського краєзнавчого музею як причин реконструкції родинних зв'язків Серних, Цимінських і Жолкевських на Волині, Єжи Кусьнєжа – про Мечислава Людвіка Потоцького, Йозефа Нєдзвєдзя – про історію села Ликошин, Яцека Федушка – про наукову конференцію «Місто і фортеця Замостя в 1807-1813 роки» та про Замость у 1809 році, Ярослава Дудзінського – про 13-й піхотний полк Варшавського князівства, Даріуша Наврота – про становище мешканців польських губерній перед повстанням в Галичині.

Матеріали збірника привідкривають нові сторінки історії прикордонних територій, а співпраця музейних буде тривати й надалі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
еней Показати IP 18 Січня 2013 12:31
Хороша співпраця. Результат є.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus