USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

У Луцьких школах дітей випробовують на чесність. ФОТО

6 Лютого 2013 09:23
Популяризувати здоровий спосіб життя серед школярів, зокрема, підвищити їх рухову активність покликана програма, що з вересня минулого року втілюється у луцьких школах. Проект «Апробація прогрaми Muuvit» - це своєрідна гра, що полягає у фіксації дітьми своєї рухової активності заради отримання бонусів у вигляді нових етапів віртуальної подорожі Європою.

Впроваджує проект Український фонд «Благополуччя дітей» за фінансового сприяння Швейцарської Конфедерації в реалізації гри в Україні.





У проекті протягом 11 років взяли участь більш ніж 1,7 мільйона дітей з Фінляндії, а от в Україні вперше він стартував у Луцьку. «Місто Луцьк стало стартовим майданчиком для програми Muuvit. Будемо відверті, сучасні діти не зможуть обійтись без комп`ютера, проте він повинен стати їхнім другом, а не ворогом. Учням необхідно пізнавати світ у всіх його проявах. Програма поєднує в собі і рухову активність, і розвиваючі моменти. Деякі класи «намандрували» за 21 день близько 15 тисяч кілометрів, тобто віртуально обійшли всю Європу, а дехто побував навіть в Сполучених Штатах та в Мексиці», - розповів кандидат педагогічних наук, голова Волинської обласної філії фонду «Благополуччя дітей» Валерій Петрович.




Суть гри полягає в тому, що кожна дитина отримує картку дій, в якій робляться позначки у вигляді хрестика за кожні 10 хвилин фізичної активності (прогулянка, рухливі ігри). Наприкінці дня діти підраховують позначки та переводять їх у хвилини. Таким чином школярі можуть бачити, як довго вони рухалися протягом дня. Важливо, щоб діти відповідали чесно, не присвоюючи собі зайвих балів.





Український фонд «Благополуччя дітей» вручив дипломи педагогам найактивніших класів, а також батькам учнів. Класи-переможці отримали книги «Харчування від чемпіонів», у яких відомі футболісти України та світу дають поради юним читачам як впорядкувати свій раціон.





Варто відзначити, що колишній футболіст Луцької ФК «Волинь» Анатолій Тимощук пообіцяв залишити свій автограф на кожній подарованій книжці.

«Після того, як у школі гра Muuvit з’явилася в нашому класі, стало значно веселіше. Я почала більше гуляти, навчилася правильно харчуватися. Разом з однокласниками ми змогли побачити багато різних країн, але мені найбільше сподобалася столиця Кіпру Нікосія. Це дуже тепле і гарне місце. Хотіла б побувати там насправді, а іще в Болгарії. Я вважаю, що така штука потрібна, адже діти оздоровлюються і більше рухаються», - розповідає учениця ЗОШ № 15, 4-В классу Даяна Лещук.



«Я почала більше допомагати мамі, гуляти, гратися в рухливі ігри з сестричкою. Я навіть трішки запізнилася на урок, бо зачиталася в інтернеті про країни. Я почала їсти хорошу їжу. Замість сухариків і чіпсів, почала брати до школу яблуко», - поділилася враженнями від гри чотирикласниця Вероніка Махортова.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Коментатор Показати IP 6 Лютого 2013 10:41
Світлана Григорівна НАЙКРАЩА!!!!! Це моя 1-ша вчителька)))
Михайло Показати IP 6 Лютого 2013 14:44
Валерій Петрович - теж найкращий!!! Це мій знайомий :) Насправді, дуже хороша Ідея!
андрiй76 Показати IP 6 Лютого 2013 16:19
Гарна ідея.Так тримати.
ттт Показати IP 6 Лютого 2013 17:04
14 гімназія)))ці дитячі дивани запамятаю на завжди)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus