USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Назареті розкопали будинок, у якому міг жити Ісус

21 Грудня 2009 15:19


Археологи, що працюють на розкопках в старому місті Назарета, вперше виявили житлову будівлю пізньоримського періоду, що відноситься до I-II століттям нашої ери. Вчені вперше отримали шанс заглянути в єврейський Назарет тих часів, коли в ньому жили Марія, Йосип та Ісус.
Будівля була розкопана біля церкви Благовіщення, побудованої в 1969 році на останках трьох стародавніх храмів, найстаріший з яких відноситься до ранньовізантійської епохи і датується IV століттям нашої ери.
 
Знайдений будинок виглядає дуже скромно - дві кімнати і маленький дворик з видовбаним в камені колодязем для дощової води. У будинку виявлені нечисленні осколки глиняного посуду і вапнякового інструменту того часу.
 
За словами професора Александр, колодязь у дворі, швидше за все, свідчить про те, що будинок вже існував до 67-го року нової ери, коли йшла активна підготовка до повстання проти Риму.
 
Директор розкопок Ярдени Олександр зазначає, що досі до пізньоримського періоду в розкопках в районі Назарета відносилися тільки декілька поховань. Згідно небагатьох письмових джерелам, що збереглися, на початку нової ери Назарет був маленьким єврейським селом, що підтверджується розкопками, -повідомляє NEWSru.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Роман Показати IP 22 Грудня 2009 09:24
звичайний лідер культу, абсолютно нічого нового... на основі його слів була створена чи не найпримітивніша релігія... бог - добро, сатана - зло. після смерті або рай або пекло... досить примітивно.
Таня Показати IP 24 Грудня 2009 10:26
Може і волинські археологи колись візьмуть участь у подібних розкопках, адже як стало відомо потенціал є. Тамтешня земля ховає ще багато таємниць.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus