USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У СЕС радять тримати мобілку на відстані витягнутої руки

4 Грудня 2009 17:36
У момент пошуку абонента мобільним телефоном, показники електромагнітного випромінювання перевищують граничні норми у десятки і навіть сотні разів – повідомила завідувачка відділу комунальної гігієни Волинської обласної санепідстанції Оксана Колобкова.
Мобільний телефон під час пошуку абонента має високий ступінь електромагнітного опромінення. У той же час, за повідомленням сан епідеміологів, сама розмова по мобільному телефону для здоров’я безпечна. Про науково доведенні певні негативні наслідки у СЕС не говорять. Кажуть, що п’ятнадцятирічні дослідження Всесвітньої організації здоров’я не змогли ні підтвердити, ні спростувати негативні наслідки мобільного зв’язку.
Аби убезпечити своє життя від мобільного впливу, в першу чергу, необхідно під час виклику абонента та надсилання sms тримати телефон на відстані витягнутої руки подалі від тіла. Особливо ця порада стосується людей, що перебувають на авто. У такі моменти телефон постійно налаштовується під різні бази стільникового зв’язку, а тому використовує максимум потужності. Найкраще під час руху тримати мобілку в сумці. А от теорія щодо нейтралізуючої дії різних наліпок на телефон виявилася міфом.
За допомогою спеціального пристрою, який нині коштує близько 90 тисяч гривень, можна перевірити, наскільки мобілка є небезпечною. У СЕС переконують, що максимальний рекорд під час попередніх вимірів доходив до 1000 мікроват на сантиметр квадратний. При цьому гранично допустимий рівень впливу на людину електромагнітного поля в Україні наразі становить 2,5 мікровати на сантиметр квадратний.  
У СЕС кажуть, що ані вартість, ані марка телефону на ступінь опромінення не впливають. Оксана Колобкова каже, що траплялися випадки, коли показник впливу електромагнітного поля телефону вартістю 3500 гривень, перевищував максимальний у сотні разів. Фахівці радять змінювати телефони частіше, адже нові моделі більш сучасні та захищені, проте не рекомендують захоплюватися мобілками з розширеними функціями.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Юка Показати IP 4 Грудня 2009 21:40
уже 28 грудня завдяки "ВН" комусь поталанить змінити свій старий мобільник на новий і тим самим підвищити ступінь власної захищеності :)))
seal Показати IP 4 Грудня 2009 23:55
До Юки. Ну судячи з усього поталанити має саме Вам.(без образ! щиро Вам цього бажаю!)
seal Показати IP 6 Грудня 2009 09:23
А, що хіба CDMA здійснює передачу даних не по радіоканалах? Ні! І що вони використовують якісь спеціальні телефонні апарати чи не такі самі передавачі? Ні! І до чого в даному випадку Ваша порада?
Таня Показати IP 9 Грудня 2009 12:29
Не рекомендують захоплюватися мобілками з розширеними функціями. Оце вважаю правильно. Телевон має бути телефоном, а телевізор - телевізором!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus