USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

У центрі Луцька лікували душу і тіло. ВІДЕО. ОНОВЛЕНО

11 Січня 2010 09:33
Два дні поспіль на Театральному майдані Луцька міщани та гості обласного центру дегустували медовуху, закушували її медом та купували цілющу продукцію з пасік усієї України.
Бджолярі зібралися у Луцьку на конкурс «Питні меди 2010».
У кожній торговій палатці бажаючим наливали трішечки медовухи. Народні дегустатори гаманцем голосували за кращу.
Бали ж учасникам виставляло компетентне журі. Для суддів бокали з напоєм пропонують анонімно, аби уникнути фальсифікацій.

 
Загалом змагалися медовари з 13 областей, а журі за час дегустації скуштувало 32 зразки медового напою.
 
До складу комісії входили представники спиртової промисловості, органів стандартизації, медовари, представники місцевої та обласних влад, які спеціалізуються в питаннях харчової промисловості. 
 
Одному з учасників змагання з Радехова Львівської області судді навіть присвоїли перемогу у додатковій номінації – «за витримку»: медовому напою галичанина більше 30 років.  
Напої волинських медоварів Володимира Дмитрука, Антона Шотіка і Мирослава Ковальчука здобули перші місця. в категорії «Мед варений без додавання соків та ароматичних трав».
Волинянин Сергій Ващук з Маневицького району переміг у номінації «Мед варений із додаванням соків та ароматичних трав»
В категорії «Меди ставлені з додаванням соків та ароматичних трав» друге місце посів напій лучанина Володимира Дмитрука, а третє Івана Подзюбальчука.
Інші призові місця розібрали представники Чернігівської, Львівської, Івано-Франківської, Рівненської, Одеської, Київської областей.
Голова журі конкурсу, пасічник Василь Соломка каже, що якість та смак напоїв підвищується з кожним роком. «За п’ять років я перепробував більше 1000 екземплярів медових напоїв, проте впевнено можу зазначити, що продукцію такої якості не знайти навіть в найдорожчих ресторанах та барах України», - зазначив суддя-дегустатор.
Організатори кажуть, що вперше жоден з заявлених зразків не був знятий з конкурсу, а отже набрав достатньо високий бал оцінок журі.
Медовари кажуть, що їх продукція екологічно чиста і не веде до звикання, адже містить у складі понад 400 компонентів. «В першу чергу, медові напої - це не алкогольна, а лікувальна продукція», - наголосив голова Гільдії медоварів України Василь Барабаш.  
Однак, медові напої у вільному продажу поки що недоступні. Придбати цілющу речовину, який веселить душу і тіло можна лише персонально у пасічника. Представники Гільдії медоварів України кажуть, що прагнуть відрити фірмові магазини товарів бджільництва у кожному місті, проте на це потрібен час і значне покращення законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus