USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

У «Західінкомбанку» показують «рогатих й волохатих». ФОТО

23 Березня 2010 09:09
Відучора в приміщенні «Західінкомбанку» стартувала виставка «Кучеряве царство», присвячена астрологічному знаку зодіаку «Овен».
Організатор виставки – волинська асоціація колекціонерів «Паритет». Як розповів голова асоціації Анатолій Сєрков, власниця колекції – лучанка Світлана. Своє прізвище жінка просила не називати. Колекціонер збирала експонати більше п’яти років.

Овен, або вівця – персонаж багатьох міфологій світу. Вівця чи ягня – популярний образ у Святому Письмі.

Овна зображають на монетах, марках.


Є зображення на посуді і на скарбничках.

Чимало м’яких іграшок виготовлені у вигляді вівці.


Зображені вони й на картах. До слова, один із авторів – ілюстратор Владислав Єрко.

У колекції є ще одна унікальна колода. Карти були виготовлені на замовлення колекціонерки.

Таких колод карт всього дві. Одна зберігається у Світлани, інша – у асоціації «Паритет». Це – грально-гадальні карти. На кожній із них написаний афоризм. Тож жінка щодня витягає будь-яку карту, аби дізнатися, що принесе їй день прийдешній.

Вівці – не лише позитивний образ. Вони й джерело цінного м’яса та вовни.

Організатори виставки розповідають, що під знаком Овна народилися Чарлі Чаплін, Джоан Кроуфорд. Джозеф Пулітцер, Омар Шаріф, Сара Джесіка Паркер, Стівен Сігал, Томас Джефорсон, Вікторія Бекхем, Вінсент Ван Гог. А кредо цього знаку «Я єсмь!»

Камінь цього знаку зодіаку – аметист.

За словами Серкова, це перша подібна виставка, присвячена якомусь знаку зодіаку. Голова Волинської асоціації колекціонерів не проти, аби вона мала й продовження.

«Можливо, хтось має якісь колекції, присвячені іншим знакам – будь ласка, звертайтеся. Ми організуємо виставку. Поки що ми не маємо інформації про колекціонерів, які збирають експонати, пов’язані, скажімо, з Тельцем», - каже Сєрков.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Обдурений вкладник Показати IP 23 Березня 2010 12:26
Гроші нехай повернуть вкладникам, галеристи с...ні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus