USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Українкам хочуть заборонити одружуватися до 17 років

1 Червня 2011 13:55
Народні депутати України пропонують підвищити рівень мінімального шлюбного віку в Україні.

Про це пише 1 червня Дзеркало тижня.

Народні депутати України Микола Томенко, Віктор Корж, Євген Суслов та Олена Бондаренко зареєстрували у парламенті проект закону України «Про внесення змін до Сімейного кодексу України», яким пропонується підвищити рівень мінімального шлюбного віку в Україні

Законопроект враховує рекомендації Комітету ООН з прав дитини. Зокрема, Комітет вважає дискримінаційною норму щодо різниці у мінімальному шлюбному віці, яку встановлено на сьогодні чинним законодавством України: для чоловіків — 18 років, для жінок — 17 років.

Так, у Конвенції ООН про права дитини встановлено, що людина знаходиться у віці до досягнення нею 18 років, коли вона досягає фізичної, інтелектуальної та психічної зрілості, а спроби прив'язати розбіжність у визначенні шлюбного віку молодих людей виключно до різниці у настанні їх статевої зрілості виглядає як дискримінація.

Автори законопроекту переконані, що з точки зору готовності до сімейного життя за критеріями фізичної, моральної та соціальної зрілості і жінки, і чоловіки повинні мати рівні права на санкціонований вступ у шлюб, тому Законопроектом пропонується встановити однаковий шлюбний вік для чоловіків і жінок у 18 років.

Окрім того, законопроектом пропонується визначити винятковий мінімальний шлюбний вік в Україні на рівні 16 років і лише у виняткових випадках.

Як відомо, зараз діє норма чинного законодавства щодо встановлення виключного мінімального шлюбного віку на рівні 14 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Андрей Показати IP 1 Червня 2011 14:24
ффотка жесть
РВК Показати IP 1 Червня 2011 16:36
От довбні. І що тепер робить як "дурна дитина залетіла"? Аборт?
ха до РВК Показати IP 1 Червня 2011 16:46
головою спочатку дуимати а тоді ноги розставляти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus