USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Уперше Меркурій сфотографували з його орбіти. ФОТО

30 Березня 2011 15:39
Зонд "Мессенджер" Американського космічного агентства NASA вперше в історії зробив знімок з орбіти Меркурія.

Про це інформує ТСН .

За даними NASA, в ніч на п'ятницю, 18 березня, після 15-хвилинного гальмування, "Месенджер" успішно вийшов на орбіту навколо Меркурія. Команда проекту 25 березня підтвердила, що зонд ввімкнув шість наукових інструментів, всі вони працюють у штатному режимі.

"29 березня о 5.20 за часом східного узбережжя США (12.20 за Києвом) "Мессенджер" зробив цей історичний знімок Меркурія.

Це перше зображення, отримане космічним апаратом на орбіті навколо цієї найближчої до Сонця планети. Протягом наступних шести годин "Мессенджер" зробив 363 знімки, перш ніж скерував дані на Землю", - йдеться в повідомленні.

У верхній частині фотографії, зробленої зондом, видно оточений світлими променями кратер Дебюссі діаметрів 80 км.

У нижній частині знімка розташована область, яка близька до південного полюса Меркурія, і включає район, який ніколи раніше не спостерігався з космічних апаратів. Знімок зроблений ширококутною камерою WAC.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Exaboto Показати IP 7 Квітня 2011 11:32
а ще пару фоток слабо було викласти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus