USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

В Україні очікують зливи і спеку

30 Липня 2013 09:05
Погодні умови початку поточного тижня визначатиме проходження активного атмосферного фронту, що зумовить сильні дощі.

«Протягом 30-31 липня та 1 серпня територією України проходитиме активний атмосферний фронт, який зумовить сильні зливові дощі спочатку в західних областях, потім зона опадів переміститься на простори Житомирської, Вінницької та Одеської областей. Тут спостерігатимуться зливи у супроводі гроз, подекуди з випадінням граду і шквалистим посиленням вітру до 17-22 метрів за секунду», – повідомив під час брифінгу директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

За його словами, в інших регіонах країни у цей період буде сухо і спекотно. Загалом увесь поточний і початок наступного тижня визначатимуться високою температурою повітря. Лише 1 серпня на заході вона знизиться до +20…+25 °С, на решті території становитиме +27…+32 °С, на півдні сягатиме +35 °С.

У наступні кілька днів стовпчики термометрів дещо опустяться у північних областях. З початку нового тижня температура почне зростати. Протягом 4-6 серпня вона буде вищою від показників історичної норми на 6-8 градусів практично на всій території країни.

Спекотна погода та мала кількість опадів, що спостерігалися протягом другої половини минулого тижня, сформували характерне для цього періоду літнє маловоддя. У Закарпатських річках рівень води опустилися нижче від історичних відміток.

«5-й рівень пожежної небезпеки утримується в окремих районах Миколаївської, Запорізької областей, степовій частині Криму, Донецькій, Луганській та Київській (східна частина) областях. Зростання відповідних показників до 4-го та 5-го класу очікується також у південних, східних та центральних областях і в деяких районах північної України», – підкреслив Микола Кульбіда.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus