USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Україні ставитимуть інтерактивні надгробки

20 Липня 2010 20:22
Екран на надгробній дошці покаже фото покійного, пристрій відтворить його голос або навіть покаже фільм про покійного таку новинку планують встановлювати на московських кладовищах, й незабаром - в Україні, зокрема в Києві.

Автор ідеї «інтерактивних могил», московський художник Андрій Голoвін, сказав, що хоче популяризувати свій винахід. У київській мерії до винаходу поставилися позитивно, - повідомляє «Канал новин 24».

«На цьому ринку зараз затребувані ноу-хау, як це не цинічно звучить», — сказали в головному комітеті ритуальних послуг столичної мерії.

Вартість такого надгробка у Москві - від 100 тисяч рублів, або близько 25 тисяч гривень. ВИготовляти їх можуть і з каменю, ясно, за вищу ціну.

За його словами, спочатку електроживлення надгробків планували зробити від сонячних батарей, але зараз вирішили проводити до могил електрокабель, оскільки взимку сонце малоактивне.
Форма надгробків теж може бути індивідуальною, головне - має бути видно сенсорний екран.

Українці ставляться до ідеї по-різному.
«Я собі не уявляю, щоб на кладовищі фільми крутили, музику слухали. По-моєму, це занадто вже», — каже пенсіонерка з Києва Ольга Золотова.
«А чому ні? Прогрес може прийти і в цю сферу. До того ж люди, які прийдуть на могилу пом’янути, зможуть, по суті, «зустрітися» з покійним», — каже програміст Олег Яценко.
В асоціації ритуальних послуг вважають, що спочатку інтерактивні могили з’являться у сімейних склепах або віддалених куточках Байкового кладовища в Києві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 20 Липня 2010 21:57
В названии опечатка маленькая.
Юрій Ричук до 123 Показати IP 20 Липня 2010 22:27
Дякую, виправив

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus