USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

В українського президента найменша зарплата

27 Січня 2011 10:56
Зарплата президента України Віктора Януковича – одна з найменших серед його колег.
Такого висновку дійшли журналісти українського Центру журналістських розслідувань, порівнявши доходи керівників різних країн, повідомляє ЗІК.
За сумою сукупних доходів, він на третьому місці з кінця списку. Згідно з офіційними даними, український лідер отримує майже 30 тисяч доларів США на рік і має ще 136 тисяч на банківських рахунках.
У двох інших президентів, які випередили Януковича в антирейтингу, зарплата ще менша: глава Афганістану Хамід Карзай задовольняється 525 доларами зарплати, завдяки чому набігає 6300 доларів на рік, і зберігає майже 20 тисяч «зелених» у банку.
На другому ж місці – глава Зімбабве Роберт Мугабе з 18 тисячами доларів зарплати.
У дослідженні журналісти враховували не тільки зарплату, а й інші надходження в «сімейні бюджети».
Наприклад, банківський рахунок найзабезпеченішого президента на планеті – Барака Обами – поповнився солідною сумою, що додавалася до Нобелівської премії миру за 2009 рік – 1,4 мільйона доларів. Загальний річний дохід Обами становив 5,5 мільйона доларів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ого Показати IP 27 Січня 2011 14:42
А навіщо йому зарплата? Вся сімейка крутить бізнес, пахани і кабанархи скидаються

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus