USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вчені не радять лягати спати п'яними

8 Січня 2011 16:08
Сон після вживання спиртних напоїв значно уповільнює розкладання алкоголю в крові людини і, відповідно, подовжує процес тверезіння.

До такого відкриття прийшли японські фахівці з Національного Центру по боротьбі з алкоголізмом у місті Куріхама, - пишуть 8 січня Подробиці.

У березні минулого року вчені з Національного Центру розпочали експеримент, в якому брали участь 24 людини. У рамках експерименту чоловіки і жінки вживали певну дозу пива, при цьому частина "піддослідних" після цього лягала спати.

Як показали результати дослідження, у тих людей, хто після вживання спиртного відправлявся спати, процес розкладання алкоголю в крові проходив в 2 рази повільніше в порівнянні з тими, хто весь цей час спав.

Це докорінно спростовує переконання більшості людей, що кращий спосіб протверезіти – виспатися, - зазначає видання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Борис Показати IP 9 Січня 2011 13:41
А якщо пяний цілодобово, то що - не спати зовсім?
ВВ Показати IP 10 Січня 2011 08:23
Для Бориса. Ні, вам просто не треба пити цілодобово. Горілка пізно чи рано - це СМЕРТЬ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus