USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.92

Вчені зробили серйозний крок до створення штучного інтелекту

19 Грудня 2010 10:36
Вченим вдалося створити штучну нервову систему, що є першим кроком до створення штучного інтелекту.

Для цього вони досконало вивчили тіло хробака, який має найпростіші нерви. Потім за допомогою комп'ютера побудували його віртуальну модель і відтворили всю структуру його нервової системи, - розповідає ТСН.

Журналістам продемонстрували, як під мікроскопом то смикається, то застигає, то згортається клубком прозорий хробак.

"Хробак - не герой комп'ютерної гри, поведінка якого запрограмована заздалегідь. Його дії непередбачувані, як у живого. Це ще не штучний інтелект, але вже штучна нервова система", - пояснюють вчені.

Науковий співробітник Інституту систем інформатики СО РАН імені А.П. Єршова Андрій Пальянов розповідає: "Ось ці сірі конусоподібні штуковини символізують м'язи. 300 нейронів мають об'єкт і 95 м'язових клітин - всі вони тут представлені. А маленькі сфери і з'єднання між ними - це ті самі нейрони".

Спочатку вчені побудували у віртуальному просторі тіло хробака. Всі пропорції були дотримані, навіть форма і принцип скорочення м'язів такі ж, як у справжньої нематоди. Але щоб це тіло оживити, треба було перенести в комп'ютер усю структуру нервової системи.

"Жива нематода включає такі системи, які ми не можемо поки відтворювати - це система травлення, розмноження, ділення клітин", - говорить учений.

За його словами, обсяг мозку людини - десять в одинадцятій нейронів. Це настільки багато, що сьогодні неможливо уявити комп'ютер, який здатний вмістити весь людський мозок, якби його вдалося оцифрувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
бяка Показати IP 19 Грудня 2010 11:59
им что ,своего не хватает? терминатора решили создать? дармоеды, блин...
Exaboto до бяка Показати IP 20 Грудня 2010 10:24
називати таких людей дармоїдами... да уж.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus