USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Від ранку і до світанку: на Згоранському озері відгримів «FEST.Likе»

14 Серпня 2017 11:04
На березі Згоранського озера відгримів фестиваль «FEST.Likе» 13 серпня. Другий рік поспіль для відпочивальників і мешканців Згоран організовують наймасштабніше музичне свято року та видовищне авторалі. Щоправда, торік захід тривав два дні, а цьогоріч організатори модернізували музичну сцену, спростили трасу для участі в авторалі, натомість додали кіноперегляд та гутіркову сцену. І завдяки цьому відвідувачі фестивалю отримали максимум емоцій і вражень в один день.

Як розповів голова оргкомітету «FEST.Lіkе» Андрій Бокоч, ідея проведення свята належить фонду Ігоря Гузя «Прибужжя». Також до співпраці запросили Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Для відвідувачі свята вхід був безплатний і тривав фестиваль практично від ранку і до світанку.
«Цим фестивалем ми хочемо показати молоді інший бік медалі, що можна розвиватися культурно, спортивно, а не лише на вулиці з пляшкою пива. Другий рік поспіль відбувається також міжнародне авторалі. Це - родзинка фесту, яка збирає друзів з України і Білорусі», - розповів Андрій Бокоч.

Так, близько 12 години стартувало міжнародне авторалі. Участь у ньому взяли 22 екіпажі у двох напрямках: туризм та екстрім. Спочатку відбулося жеребкування, а потім – видовище. Майже п’ять годин драйвових змагань на трасі неподалік озера Згорани зібрали сотні глядачів. Учасники з України та Білорусі на залізних «конях» подекуди неабияк захоплювали глядачів, адже їм доводилося подолати на трасі багнюку, глибокі рови, ями і високі пагорби. А з цим завданням справилися не всі. Когось навіть доводилося витягати з болотяної пастки важкою технікою, а інші через серйозні технічні ушкодження автівок були вимушені зійти з траси.
Штурман Сергій із водієм Дмитром – вдруге взяли участь в авторалі у Згоранах. Вони закривали туристичний заїзд. Їхнє змагання розпочалося з того, що вони двічі погрузли у багнюці, але вже наступні етапи траси пройшли успішно.
«Траса була підготовлена і нам пощастило, певно, найбільше (сміється - ВН). А якщо серйозно, то було складно на старті. Але ми не засмучуємося, головне ж участь, а не перемога. Ми приїхали з Бреста. Бували на авторалі в Києві. На Волині – вдруге. Раніше ми більше спостерігали за автогонщиками, а тепер пробуємо і власні сили в салоні автівки. Ми називаємо себе по життю представниками офісного планктону, тому такі змагання – це наше хобі і можливість відпочити», - розповів штурман Сергій.

Повертаючись на майданчик фестивалю, зауважимо, що музична сцена модернізована цього річ. Як пояснили організатори, торік було більше фольклорних колективів, а тепер – молоді виконавці по 15-17 років і сучасні музичні гурти, україномовна дискотека. Після її завершення на великому проекторі всі охочі змогли переглянути фільм «Штольня».
«Фестиваль абсолютно безкоштовний і безалкогольний для відвідувачів. Наступного року ми все ж таки, мабуть, повернемося до фестивалю упродовж двох днів. Організуємо кілька гутірок за участю відомих спортсменів і музикантів, щоб вони на власному прикладі показали, як досягати успіху. Окрім волейболу, а змагалось понад 10 чоловічих і жіночих команд, додамо футбол та інші спортивні змагання», - розповів голова оргкомітету фесту.
До слова, охороняли правопорядок під час заходу представники громадської організації атовців Любомльщини. Були присутні також медики, поліцейські.
Для охочих з’їсти чогось смачного працювала фудзона.
Лідер гурту «ФлайzZzа» Андрій Тимчук на гутірці розповів про становлення української музики і сучасні тендендії
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus