USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Віднедавна вишиту сорочку волиняни можуть замовити в Інтернеті

27 Серпня 2009 16:57
Експерти стверджують, що в Україні щорічно вроздріб продають вишиванок на три-п’ять мільйонів гривень. Незабаром цей показник може подвоїтися

Як інформує сайт газети «Волинь», попит на українські вишиванки продовжує зростати. Сьогодні сорочки, оздоблені орнаментом, квітами та іншими візерунками, одягають не тільки на свято незалежності чи з нагоди інших державних урочистостей, а й на дні народження, релігійні свята і навіть щодня на роботу. Усе частіше і молоді люди, котрі вирішили побратися, на рушничок щастя воліють ставати у вишиванках. Вишиті сорочки однаково імпонують як людям зрілого віку, так і молоді.

У Луцьку з кожним роком зростає кількість крамниць і торгових точок, в яких можна придбати національне вбрання, а нерідко і замовити його у професійних вишивальниць. А ще, користуючись попитом на національне вбрання, на ринки Західної України почали масово завозити вишиванки китайського виробництва.

Діапазон цін, як розповіли в одному з торгових павільйонів Варшавського ринку, залежить від того, скільки часу на вишивання однієї сорочки витрачає майстриня. На одну сорочку в середньому витрачається 120-160 метрів ниток і до двох метрів тканини, якщо мова йде про чоловічу сорочку. Модною тенденцією уже впродовж кількох років є вишивка білим по білому. Як розповідають продавці національного вбрання, зростає попит на двоколірні роботи – біле з чорним, біле з зеленим. Дедалі частіше запитують сорочки, вишиті в тон тканині. Вишивкою оживляють навіть класичний одяг.

Віднедавна вишиту сорочку можна замовити за посередництвом Інтернету. Для цього достатньо завітати на волинський сайт «Вишиванка.Нет» і обрати з галереї сорочку, яка припала до душі. Потім, вказавши побажання та мірки, замовити вишитий виріб.

Виконання замовлення здебільшого триває місяць. Налагоджена і своя доставка через «Укрпошту», або ж через «Автолюкс», адже замовники мешкають у всіх куточках України і навіть за її межами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
mehanik Показати IP 27 Серпня 2009 22:17
Хм, навіщо чекати більше місяця, якщо можна придбати готову? Ось, наприклад, ще з січня місяця в мережі існує ще один волинський інтернет-магазин «Колорит» (e-koloryt.com.ua), де є багато виробів ручної роботи народних майстрів (серед яких звичайно є й вишиванки). P.S. Не сприйміть це як рекламу, а як альтернативу сайту Вишиванка.Нет
Сергій Показати IP 30 Жовтня 2014 12:38
Зараз шалені знижки http://vyshyvka-ua.blogspot.com/ Чекати довго не потрібно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus