USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вночі 13 серпня буде «зоряний дощ»

10 Серпня 2011 16:33
Цього року яскравий метеорний потік Персеїди мешканці Землі зможуть спостерігати до 24 серпня, а його пік припаде на ніч з 12 на 13 серпня.
Очікується, що під час «зоряного дощу» падатиме приблизно 100 метеорів на годину, – пише ТСН.
Однак астрономи попередили, що у всій красі метеорний потік в цьому році не вдасться побачити через повний Місяць.
«На жаль, більшу частину цих метеорів не буде видно через яскраве світло Місяця, яка увійде в фазу повного Місяця 13 серпня», – йдеться в прогнозі Міжнародної метеорної організації.
Як і більшість метеорних дощів, Персеїди утворюються залишками кометного шлейфу або «хвоста». Найдрібніші частинки, розміром не більше піщинки, згорають в земній атмосфері. При цьому і утворюється зорепад надзвичайної краси. Спочатку його сила максимальна, потім він поступово слабшає.
«Відповідальна» за потік комета Свіфта-Туттля, відкрита у 1862 році, наближається до Землі лише раз на 135 років, але через її хвіст наша планета проходить щорічно.
Ця комета породжує метеори, які з точки зору земного спостерігача летять з точки в сузір'ї Персея, через що зорепад і отримав свою назву.
Це один з найбільш потужних потоків, який в 1990-і роки породжував справжні «зоряні зливи», коли за годину можна було нарахувати більше 400 метеорів.
В останні роки інтенсивність Персеїд дещо знизилася, проте потік залишається одним з лідерів за «потужністю».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus