USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинська бандура зачарувала Україну

12 Квітня 2012 12:26
Кількаразовими лауреатами всеукраїнських конкурсів повернулися нещодавно до Луцька бандуристки Волинського державного училища культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського.
Про це пише газета Волинь-нова.
Після трьох загальнодержавних творчих змагань, що проходили у Дрогобичі, Хмельницькому та Луганську, волинянки привезли додому шість медалей і більше десяти дипломів.
Зокрема на ІІІ Всеукраїнському конкурсі виконавців на народних, струнних, духових та ударних інструментах імені Анатолія Онуфрієнка в Дрогобичі І та ІІ премії у номінації «Бандура вокальна» здобули Вікторія Хоцевич та Вікторія Югай (викладач – кандидат мистецтвознавства Ірина Дмитрук). І місце у номінації «Бандура інструментальна» зайняла Іванна Холонівець (викладач – заслужений працівник культури Тетяна Ткач). Ці ж дівчата разом із Мариною Короляк посіли І місце вже як тріо «Срібні струни Волині».

Не менш успішним для волинянок видався і Всеукраїнський конкурс «Золоті струни» у Хмельницькому. І та ІІ премії у номінації «Бандура вокальна» на ньому здобули також дві Вікторії Югай і Хоцевич. У номінації «Бандура інструментальна» два ІІ місця посіли Іванна Холонівець та Наталія Хом'як. На конкурсі імені династії Воєводіних у Луганську добре заявили про себе першокурсниці училища. Вікторія Милисюк здобула І премію, Катерина Степура і Вікторія Марич – ІІ премію.

Слід сказати, що навчання народному мистецтву нині – задоволення не з дешевих. Бандура коштує півтори тисячі доларів, плюс 100 доларів щоразу треба віддавати за кожну настройку інструмента, що проводиться двічі на рік.

Тож варто потиснути руки батькам бандуристок за їхню жертовність і порадіти за музиканток, які так добре показали себе на загальнодержавному рівні. Адже якщо у Дрогобичі їхню майстерність оцінював міністр культури Михайло Кулиняк, то у Хмельницькому це були корифеї бандури з Львівської, Харківської, Одеської консерваторій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus