USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські митці можуть стажуватися у відомих художників світу

27 Квітня 2013 18:09
Один день залишився до кінця прийому заявок на всеукраїнський конкурс, де можна отримати як грошові премії, так і шанс стажуватися у художників світового масштабу

Про це йдеться на офіційному сайті Pinchuk Art Centrе.

До завершення прийому заявок на здобуття Премії PinchukArtCentre 2013 - загальнонаціональної премії у сфері сучасного мистецтва, що присуджується молодим українським художникам - залишився один день. Подача робіт здійснюється в online режимі через сайт Премії до 28 квітня 2013 року.

За два з половиною місяці від початку конкурсу найбільша кількість заявок отримали від художників з таких областей: Київська (40,4%), Львівська (8,5%) та Харківська (8,1%).

У рамках Премії PinchukArtCentre присуджується Головна премія, дві Спеціальні премії, а також «Приз громадськості»:

Головна премія PinchukArtCentre – 100 тисяч гривень і оплата стажувань в майстернях провідних художників світу. Також володар Головної премії автоматично потрапляє в шорт-лист номінантів на Премію Future Generation Art Prize 2014 – міжнародної премії молодим митцям віком до 35 років.
Дві Спеціальні премії PinchukArtCentre – по 25 тисяч гривень кожна і оплата стажувань в майстернях провідних художників світу.
Приз громадськості – 10 тисяч гривень. Переможця буде визначено голосуванням відвідувачів PinchukArtCentre.
Роботи 20 номінантів будуть представлені на виставці у PinchukArtCentre, яка відкриється 26 жовтня 2013 року і триватиме до 5 січня 2014 року.

Володарі Головної і Спеціальних премій будуть визначені рішенням Міжнародного Журі Премії PinchukArtCentre в грудні 2013 року в Києві. Переможець у номінації «Приз громадськості» обиратиметься голосуванням серед відвідувачів PinchukArtCentre.

Довідково:

Премія PinchukArtCentre присуджується кращим українським художникам віком до 35 років кожні два роки, починаючи з 2009 р. Претендентами на здобуття Премії можуть стати художники, що працюють з будь-якими жанрами сучасного мистецтва: живопис, малюнок, фотографія, відео, скульптура, інсталяція, документація тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus