USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українські школярі виграють мільйони доларів на навчання у престижних вишах світу

24 Квітня 2017 07:00
Українка Влада Сіриченко виграла безкоштовне навчання у приватній школі Choate у штаті Коннектикут, США, інформує Голос Америки.

Влада одна з кращих математиків в Україні і вже створює власний стартап: контейнер для обідів з підігрівом.

Минулого року вона випадково натрапила на програму UkraineGlobalScholars, взяла у ній участь і пройшла усі три етапи відбору.

Мета програми – навчити школярів як своїм розумом виграти гранти в американських навчальних закладах. Її засновники – українські випускники американських та європейських вишів.

Так, Михайло Лемеш, один з координаторів програми, раніше навчався у приватній школі, а згодом вступив до Гарварду.

«Ми намагаємося знайти дітей, які вже чогось досягнули в спорті, науці тощо», - розповідає Михайло.

Фіналістів програми вчать, як правильно підготувати пакет документів, писати есе, поводитися під час інтерв’ю. Усі вступні витрати, приблизно 800 доларів, організація бере на себе – зараз їм допомагає діаспора у США.

Претенденти мають вразити прийомну комісію. Це вдалося Надії Дубчак з Києва. Дівчина, окрім перемог у різноманітних олімпіадах, координує роботу громадської організації, яка допомагає ВІЛ-позитивним підліткам у Східній Європі та Центральній Азії. Надія отримала стипендію імені Девіса, яка покриває два роки навчання у престижній приватній школі у Нбю-Джерсі та 80 тисяч доларів на навчання у коледжі.

Зазначимо, окрім Надії та Влади на навчання у США поїдуть ще 11 школярів: десятеро у приватні школи, троє – у коледжі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
зоя Показати IP 24 Квітня 2017 10:17
яка все ж таки талановита наша молодь.Браво!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus