USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Волинянка народила 18-ту дитину

30 Квітня 2013 12:51
Минулого року волинянки народили 15,3 тисячі дітей.

Про це повідомили у головному управлінні статистики у Волинській області.

Минулого року 7,2 тисячі дітей з’явились на світ у містах, а 8,1 тисячі – у селах. Серед народжених 39,3% – первістки, третина – другі за порядком народження діти, кожне шосте-сьоме немовля – третя дитина у сім’ї. У багатодітних родинах, де вже виховувалось троє і більше дітей, з’явилися на світ 1,7 тисячі малюків. Зокрема зареєстрували 24 випадки народження десятої, 14 – одинадцятої, по 5 – дванадцятої та тринадцятої, 2 – чотирнадцятої, по 1 – п’ятнадцятої та вісімнадцятої дитини.

Середній вік матері при народженні дитини становив 27 років, а при народженні першої – 24 роки. Третина немовлят з’явилася на світ у матерів віком 25–29-років, 31,7% – у 20–24-річних жінок, 29,2% – народили жінки, яким 30 і більше років. Найстаршими породіллями були дві 48-річні волинянки, а наймолодшими – 14 мам, яким не виповнилось 16 років.

Більшість малюків, які з’являються на світ, ростуть і виховуються у повноцінних сім’ях. Однак, кожне десяте немовля народжується в одиноких матерів, або у батьків, шлюб яких не зареєстровано. Варто зазначити, що позашлюбна народжуваність у волинських жінок менш розповсюджена, ніж у більшості областей України.

Так, уже п’ятнадцятий рік поспіль у другу неділю травня Україна святкує День матері. Він присвячений найдорожчій людині – мамі, жінці, яка дарує нам життя. Волинь славиться материнством та традиційно входить у трійку лідерів за рівнем народжуваності в Україні. Якщо в державі в минулому році на кожну тисячу жителів з’явилось на світ у середньому по 11 дітей, то на Волині – 15. Найвища народжуваність (19–17 дітей) у Камінь-Каширському, Любешівському, Луцькому та Ратнівському районах.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus