USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волиняни – одні з найправедніших в Україні, - ділова преса

18 Серпня 2010 09:35
За «рейтингом гріховності», складеним тижневиком «Контракти» Волинь – одна з найменш гріховних областей України.

Для того щоб визначити найбільш гріховну область України, «Контракти» використовували статистичні дані 2009-2010 років.

Статистику наклали на вісім гріховних пристрастей, які прийнято виділяти у православному християнстві: обжерливість (кількість людей з надмірною вагою на душу населення), хіть (кількість випадків захворювань гонореєю і сифілісом на душу населення), корисливість (кількість офіційно зареєстрованих випадків хабарів), гнів (кількість умисних вбивств та випадків навмисного нанесення тяжких тілесних ушкоджень), сум (відсоток щасливих людей, за даними соцдосліджень КМІС), зневіра (кількість самогубств), марнославство (кількість іменних номерних знаків авто на 100 тисяч жителів).

Областям за кожним з показників привласнили бал - від 1 доків 26. Чим яскравіше виражена гріховна пристрасть, тим вищий бал отримувала область.
Гординя - інтегральний показник, розрахований як сума всіх балів для кожного регіону.

Отож, найбільше Волинська область отримала за корисливість – 14 балів, за марнославство – 12, за гнів – 11, за хіть і зневіру – по 9, за обжерливість – 4, за сум – 3. Загальний бал Волині – 62.

Менше «гріхів» набрали лише Закарпатська область – 61 бал, та Івано-Франківська – 56 балів.

Закономірно, Волинь не потрапила «п’ятірки лідерів» по кожному з гріхів. В обжерливості лідирує Вінниччина, в хіті – Хмельниччина, в корисливості – Одещина, в гніві – Донецька область, в смутку – Кіровоградська, в зневірі – Сумщина і в марнославстві – Київ. Сумарно найбільш гріховною виявилася Одеська область.

Цікаво, що найближчі сусіди Волині – Львівщина і Рівненщина – набагато більше грішать обжерливістю: Львівська – 14, Рівненська – 17, Волинська – всього 4.
Зате Волинь – корисливіша за сусідів: Волинська – 14, Львівська – 11, Рівненська – 9.

Загальний показник гріховності серед сусідів волинян близький лише у Львівщини – 66 у них і 62 у нас. Натомість Рівненщина «нагрішила» на 72 бали, а Житомирщина й того більше – на 92.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus