USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волиняни вперше відвідали святі місця. ФОТО

4 Червня 2013 18:16
Понад сорок прочан нашої єпархії уперше здійснили подорож до святинь Болгарії та Греції,- повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.

Паломництво організував володимирський районний декан протоієрей Євген Шевчук.

З благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла духовно окормлювали це богомілля: помічник декана протоієрей Микола Гінайло, настоятелі парафій Апостола Йоана Богослова села Зоря священик Віталій Іванів та Введення Пресвятої Богородиці села Березовичі протоієрей Микола Баган.

Паломники побували у Болгарії у монастирі Рила, заснованому у X столітті святим Іваном Рильським і його учнями. Тут зберігаються реліквії Болгарської Церкви.

Решту днів прочани присвятили Греції. У місті Солунь вони підносили молитви у храмах Великомученика Димитрія Солунського Мироточивого, Святої Софії (VII століття), Святителя Григорія Палами, Преподобної Феодори.

У місті Верія – відвідали дзвіницю Апостола Павла, де він проповідував, скит Йоана Предтечі, монастир Богородиці Сумелійської з чудотворним образом «Панагія Сумела».

У місті Суроті – обитель Йоана Богослова, де знаходиться могила афонського старця Паїсія Святогорця, мощі подвижника і чудотворця ХХ століття преподобного Арсенія Каппадокійського.

Знаковою подією було славлення воскреслого Христа, коли до волинської групи приєдналися православні Сербії та Румунії.

Чудове враження справили монастирі біля міста Каламбака. Їх ще називають «Метеора», тобто «вознесені в небо».

На завершення богомольці вшанували величні святині на острові Корфу.





















































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Матіас Показати IP 5 Червня 2013 09:00
А хіба в Греції і Болгарії забули що КП(філаретівці) - розкольники, шефа яких руси піддали анафемі? Чи вони там представлялись як віруючі МП (російської церкви).
Рома Показати IP 5 Червня 2013 09:13
Хіба це той майор запасу Микола Г., нині священик Київського патріархату, який хотів здійснити переворот в Польщі за рахунок завербованого радикала Анджея Леппера?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus