USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Виявили бактерію, яка не боїться антибіотиків - людство в небезпеці

11 Серпня 2010 17:14
Експерти попереджають про появу в британських лікарнях супербактерії, яка не піддається навіть найсильнішим антибіотикам.

Про це повідомив 11 серпня телеканал СТБ.

Бактерія, яка синтезує високотоксичний фермент NDM-1, потрапила в країну разом з пацієнтами, що проходили курс косметичної хірургії в Індії та Пакистані. Хоча в Британії було зареєстровано поки тільки близько 50 випадків, експерти побоюються, що інфекція може розповсюдитися по всьому світу.

Фермент NDM-1 може синтезуватися багатьма бактеріями, і погано піддається навіть сильним антибіотикам з групи карбапенемів. Ці антибіотики зазвичай використовуються як останній засіб у боротьбі з високорезитентними бактеріальними інфекціями.

Найбільше фахівців непокоїть ймовірність того, що фермент NDM-1 почнуть виробляти штами бактерій, які й без того сильно опираються антибіотикам.

Це може призвести до швидкого поширення інфекцій, які практично не піддаватимуться лікуванню.

Дослідникам у Великобританії вже відома щонайменше одна така інфекція, яку виклика NDM-1, і яка не лікується жодним з відомих видів антибіотиків.

Схожі інфекції були виявлені і в Канаді, США, Австралії і Голландії, так що NDM-1 стає глобальною проблемою.

За словами медиків, зараз головне завдання полягає у швидкому виявленні та ізоляції хворих цією формою інфекції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
амінь Показати IP 12 Серпня 2010 02:25
останні повідомлення: В Казахстане зафиксирована вспышка сибирской язвы/Сибирская язва добрадась до Волгоградской области В США распространяется неизлечимый штамм бактерии Е.coli/ Сухой корм для животных скрывает в себе невосприимчивую к лекарствам бактерию "Черная лихорадка" убила 31 человека в Южном Судане/В Мумбаи объявлена эпидемия малярии/В Москве зафиксирован первый в этом году случай заболевания холерой///продовжувати?в сес знають ВСЕ це,але поки мовчать,щоб не будуражити суспільство. У нас все спокійно?!
Valya Показати IP 12 Серпня 2010 10:51
"За словами медиків, зараз головне завдання полягає у швидкому виявленні та ізоляції хворих цією формою інфекції." яккі симптоми???? безстолкова така стаття ні про шо!як по суті як виявити хворобу, якшо ви симптоматику не розказуєте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus