USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Wikileaks готує інформаційну бомбу

6 Грудня 2010 08:17
Британський адвокат засновника сайту Wikileaks Джуліана Ассанжа заявив, що у його клієнта є матеріали, які можуть бути оприлюднені у разі, якщо щось трапиться з ним або його сайтом.

Про це повідомила британська телерадіокорпорація BBC, - пишуть Подробиці .

Адвокат Марк Стівенс назвав це "термоядерним пристроєм" ери інтернету. Він додав, що справа про згвалтування, інкримінована Ассанжу у Швеції, має політичні мотиви. Він також побоюється, що, якщо Ассанжа депортують до Швеції, то його в кінцевому підсумку відправлять у США.

3 грудня Ассанж, відповідаючи на питання читачів на сайті британської газети Guardian, повідомив, що йому і його колегам погрожували смертю.

Сайт Wikileaks, на якому були опубліковані секретні документи Пентагону і Держдепартаменту США, опинився на час недоступний для читачів з-за того, американська компанія-хостер і американський DNS-реєстратор відмовили проекту у своїх послугах.

Згодом сайт знову запрацював, однак "переїхав" у п'ятницю в адресний простір Швейцарії (wikileaks.ch) і з'явився в доменних зонах Німеччини (wikileaks.de), Нідерландів (wikileaks.nl) і Фінляндії (wikileaks.fi).

Раніше за фактом масової витоку дипломатичних документів на сайт Wikileaks генеральний прокурор США Ерік Холдер оголосив про початок кримінального розслідування.

Сайт Wikileaks опублікував більше 250 тисяч документів з 270 американських посольств і консульств, які стосуються дипломатичного листування США по всьому світу.

Також портал Wikileaks звернувся до своїх прихильників із закликом надати "екстрену технічну допомогу", щоб зберегти існування ресурсу у світовій павутині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus