USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З квітня для шенгенської візи зніматимуть відбитки пальців

12 Березня 2010 14:33
У квітні набуває чинності новий кодекс ЄС, котрий регламентує правила отримання шенгенських віз. Відтепер для візи треба буде здавати відбитки пальців.
ЄС створює інфобазу (VIS), в якій будуть зібрані дані всіх іноземців, котрі в\'їжджають у зону Шенген. Серед нових правил одержання і видачі короткострокових шенгенських віз – обов\'язковий збір відбитків пальців. Причому цю процедуру потрібно проходити кожні 4 роки. У Брюсселі упевнені, що це допоможе в боротьбі з тероризмом, – повідомляє ТСН.
Громадяни України, які хочуть отримати візу, мають подати закордонний паспорт, який видано в попередні 10 років. Громадянам із продовженими паспортами шенгенської візи не видадуть. Разом із заявкою на візу потрібно здати відбитки пальців (крім дітей до 12 років).
При діловій поїздці в ту чи ту організацію ЄС потрібно надати дані персонально працівника, який запрошує, а не тільки організації. Здобувач візи повинен як мінімум один раз, при подачі заяви, з\'явитися в консульському відділі.
Документи на візу потрібно подавати тільки в країні постійного місця проживання.
Через скасування транзитної візи «В», при транзиті потрібно оформляти звичайну візу, але вказати в анкеті відповідну мету в\'їзду в країну.
Для багатьох країн візовий збір підвищать до 60 євро, але для українців віза, як і раніше, коштуватиме 35 євро.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus