USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Відбитки пальців на шенген здаватимуть власники усіх паспортів

24 Червня 2015 15:49
Нова процедура оформлення шенгенських віз не залежить від наявності біометричного паспорта.

Про це повідомили у прес-службі УДМС України у Волинській області.

Днями дипломатичними представництвами європейських держав розпочато прийом документів на оформлення шенгенської візи за новою процедурою, яка передбачає, у тому числі, сканування відбитків пальців особи.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: ЯК ОТРИМАТИ ШЕНГЕН ЗА НОВИМИ ПРАВИЛАМИ

Слід зазначити, що процедура сканування відбитків пальців при оформленні шенгенської візи незалежна від оформлення біометричного паспорта для виїзду за кордон і навіть не залежить від наявності такого документа. Державна міграційна служба України не здійснює передачу персональних даних українських громадян іноземним державам.

Таким чином, незалежно від того, паспорт якого типу має громадянин (з електронним чіпом або без нього), процедуру сканування відбитків пальців при оформленні шенгенських віз необхідно буде проходити всім громадянам.

Державна міграційна служба нагадує, що закордонні паспорти, видані до початку оформлення біометричних документів, зберігатимуть чинність до завершення строку дії, зазначеного на сторінці даних паспорта. Заміна паспортів старого зразка на нові, у тому числі з електронним чіпом, є правом, але не обов’язком громадян України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Справедливий Лучанин Показати IP 24 Червня 2015 16:49
Ну нарешті, хоть щось роблять, вже "рішал" точно не буде...
Анонім Показати IP 24 Червня 2015 17:09
Нова перемога!!!
Metaller Показати IP 24 Червня 2015 18:12
От вам і спрощення візового режиму, от вам і вступ до ЄС...
Пашка Показати IP 25 Червня 2015 11:48
В Європі африканців і арабів повно, цілі квартали і райони,а у нас відбитки пальців як у злісних терористів. Давайте розбудовувати Україну!
Mira до Пашка Показати IP 25 Червня 2015 14:15
До відома: в Європі паспорти без відбитків пальців вже давно не видають. І на дозвіл на проживання теж потрібно здавати. Це вже для всіх нормальна процедура.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus