USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Закордонні паспорти, свідоцтва – ціна пакету документів в інтернеті

5 Липня 2013 12:16
В інтернеті працюють десятки сайтів з комплексною пропозицією зробити паспорт, закордонний паспорт і свідоцтво про народження. Вартість повного пакету документів становить 8000 гривень, пише ТСН.

Всі фірми, які пропонують такі послуги, працюють під прикриттям: подзвонити їм не можна, тільки написати, а замовлення передають. «Ми зідзвонюємося тільки з постійними клієнтами, з іншими списуємося поштою - так безпечніше», - відповіли газеті на запит на одному з сайтів.

«Всі документи справжні. Виготовлення буде відбуватися безпосередньо в паспортному столі. Паспорт буде у загальній картотеці, а свідоцтво проведене через електронний реєстр. За бажанням можемо зробити паспорт з вашими або іншими ім'ям і прізвищем, а також поміняти фото», - додають у запиті.

Всі документи обіцяють зробити за 10-15 днів, проте за додаткову плату в тисячу гривень пакет документів (паспорт громадянина і свідоцтво про народження) можна отримати і за тиждень: «Ми самі працюємо в паспортному столі, тому тут система у нас налагоджена», - кажуть «паспортисти».

При цьому, за їхніми словами, легко робиться і закордонний паспорт, незважаючи на те, що зараз з ними проблеми. Джерело в паспортному столі розповіло, що паспорт не за місяць, а за 10-15 днів дійсно роблять. «У разі паспортів на ваше ім'я, свідоцтв про народження плата за послугу просто передбачає швидке проходження черги. Це поставлено на потік, це сіра каса, і в будь-якому паспортному столі є людина, яка займається такими речами», - повідомило джерело.

Щодо паспортів на інше ім'я і з іншим прізвищем, то мова йде про підроблені бланки, які роблять аферисти, говорить джерело. У міліції заявили, що про підробіток «паспортистів» не чули: «До нас звернень від громадян не надходило. Це корупція, ми проведемо розслідування з цього приводу», - повідомила старший інспектор відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС Києва Ольга Білик.

Ціна задоволення

Вартість паспорта в інтернеті - різна. В одному з таких «агентств» за паспорт і свідоцтво про народження хочуть 8000 гривень, а окремо за паспорт - 4000 (і плюс ще 1000 - якщо потрібен протягом тижня). Стільки ж потрібно заплатити і за свідоцтво про народження. Інша «контора» бере за звичайний паспорт 2000 гривень, а за закордонний паспорт - 1500 гривень. При цьому агентства вимагають передоплату 50% - гроші потрібно переказати на банківську картку, а готові документи надсилають з кур'єром або залишать в камері схову на вокзалі.

Нагадаємо, якщо отримувати документи офіційно, то за паспорт під час його обміну через втрату треба заплатити 90 гривень, за закордонний паспорт - 170 гривень, свідоцтво про народження видають безкоштовно. Раніше повідомлялося, що українці можуть без проблем купити європейський паспорт за 7 тисяч євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Віктор Показати IP 5 Липня 2013 12:37
......за закордонний паспорт - 170 гривень! Цікаво де ж такі ціни ? У нас в Луцьку у два рази більшу ціну "співають" !!!
на жаль до Віктор Показати IP 5 Липня 2013 12:51
багато в Луцьку 3,14дарасів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus