USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Росії дозволили вилучати закордонні паспорти в призовників

24 Травня 2023 06:20
Державна дума росії ухвалила у третьому читанні поправки, які дозволяють вилучати закордонні паспорти у призовників.

Про це повідомляє Бабель із посиланням на «Интерфакс» та «Медиазону».

Після рішення комісії про призов людині дають пʼять днів на те, щоб передати паспорт. Отримати документ назад можна після проходження військової чи альтернативної служби. Паспорт треба буде здати на період служби на зберігання у міграційну службу.

Закордонний паспорт будуть вилучати також, якщо людина відбуває покарання за злочини; ухиляється від виконання зобовʼязань, накладених судом; визнана банкрутом.

Читати ще: Росія може заборонити чиновникам звільнятися з посад, – розвідка Британії

Також це стосується росіян, які працювали у фсб або в організаціях із доступом до державної таємниці – закордонний паспорт у них вилучають строком на п’ять років з дня звільнення.

Читати ще: В Росії офіційно заборонили виїзд з країни після вручення повістки

Організація «Військові адвокати» пояснює, що нововведення стосуються чоловіків віком від 18 до 27 років, які не перебувають у запасі та стосовно яких ухвалили рішення про призов на службу. Поправки набудуть чинності через 180 днів після офіційного опублікування і, найімовірніше, не торкнуться осіннього призову 2023 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus