USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Закривавлені» феміністки оголилися перед дверима Януковича. Фото

17 Травня 2010 15:11
Активістки жіночого руху у притаманному їм стилі висловили протест проти проросійської політики українського керівництва.
Про це повідомляє ТСН.
Відомий своїми епатажними акціями жіночий рух FEMEN висловив протест у зв'язку з офіційним візитом президента Росії Дмитра Мєдвєдєва до України у формі перформанса "Задранная Медведевым", в ході якого одна з активісток руху з намальованими червоною фарбою кривавими слідами ведмедячих лап на тілі оголилася біля дверей Адміністрації президента Віктора Януковича.
FEMEN висловив обурення "проросійською політикою" Януковича, "пріоритетом якої є не права і свободи громадян України, а інтереси одіозного "старшого брата".
Як пояснили в організації, протест викликаний побоюваннями, що другий візит Дмитра Мєдвєдєва до України призведе до більшої політичної і економічної "русифікації" країни.

"Тоталітарно-патріархальні синдроми Віктора Януковича та його команди, які виявилися відразу ж після президентських виборів, а також недавні скандальні "харківські домовленості" ставлять під загрозу подальшу долю ще незайманої українській демократії. На "азіатський зразок" їй підшукують багатого жениха і готують роль прикраси будинку, а не його глави", - заявила лідер жіночого руху Ганна Гуцол.

FEMEN вважає, що зближення України і Росії також несе загрозу інтересам українок, які тільки починають почувати себе вільними європейськими жінками. Хід розвитку україно-російських відносин свідчить про те, що Янукович стурбований далеко не свободами українських жінок – він захоплений загарбницькими амбіціями кремлівських мужів, зазначили в організації.

"Експансія Росії загрожує Україні не тільки втратою громадських прав і свобод, а і поверненням радянського домострою. Для українських жінок свобода має аромат французьких духів, а не "кирзи". Ми не дамо нашу країну і українок на розтерзання російському ведмедеві!" - наголосила Ганна Гуцол.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus