USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Замість випускних фотоальбомів – вишиті рушники. ФОТО

24 Квітня 2010 14:05
Середня школа села Прохід Ратнівського району – єдина в Україні, де випускники на загадку про навчання вишивають імена та прізвища однокласників і вчителів на колективному рушнику.

Традиція виникла 16 років тому, коли сільська школа отримала статус повної школи. В 1994-му в селів будо скрутно з грошима та ідеями. Групове фото для традиційного фотоальбому коштувало дорого. До всього, «вєнєтки» набридли однотипністю.

Отоді батьки сільських школярів-випускників вигадали замість фотографуватися - вишити спільний рушник. На ньому «викарбували голкою» всіх тогорічних випусників. Заразом і першу вчительку, і класного керівника, і нинішніх учителів класу.

Відтоді традиція вишивати випускний рушник дотримується щороку.

«Випускники самі вишивають рушник. Кожен бере його додому і дошиває своє імя. Батьки задоволені, бо такого немає ніде – добра згадка. Хоча ми не відмовилися від випускного фотоальбому. Чим більше згадок – тим довше пам’ятатимуть школу», - каже директор школи Марія Петручик.

Нинішнього року школярі теж готують традиційну вишиванку. Планують її показати школі на «останній дзвоник». У 2010-му зі школи підуть у світ 32 випускника, четверо з них претендують на медалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
маруся Показати IP 25 Квітня 2010 18:33
треба поширити такучудову ідею. чому раніше про це ніхто не писав?!!!
андрій Показати IP 28 Серпня 2010 16:36
4 людини стали золотими медалістами у проході.привітайте їх!!!!!!
гість Показати IP 8 Грудня 2011 17:06
ваша школа не єдина яка вишиває рушники з іменами випускників на згадку я сам особисто знаю дуже багато шкіл в яких також є така традиція

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus