USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Звання Героїв треба забрати ще в 14-ти українців?

12 Січня 2011 15:37
Рішенням суду президентський указ про присвоєння Степану Бандері звання Герой України визнаний недійсним.

Суд визнав недійсним указ президента Віктора Ющенка про присвоєння лідеру Організації українських націоналістів Степану Бандері звання Героя України.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента України Віктора Януковича.

«Указ президента України Віктора Ющенка № 46/2010 від 20 січня 2010 року« Про присвоєння С. Бандері звання Герой України »рішенням суду визнано недійсним», - йдеться в повідомленні. Таке рішення обумовлене тим, що звання Героя може бути присвоєно лише громадянином України, а Бандера помер в 1959 році, до створення української держави. Пізніше рішення з такою аргументацією, винесене 2 квітня Донецьким окружним адмінсудом, залишив у силі і Донецький апеляційний адміністративний суд.

Разом з тим, як пише Фокус, суд, що позбавив Бандеру звання героя України, відкрив "ящик Пандори". Тому що, якщо дотримувалися логіки української Феміди, звання Героя треба позбавити ще 14 людей. Вони не були за життя громадянами країни. Опоненти влади напевно використають цей факт, - пише видання.

Політично вибіркове рішення суду ставить команду Януковича в двозначну ситуацію. Створено правовий прецедент, який у майбутньому загрожує новим витком політизації української історії і точковим застосуванням закону проти опонентів.

Виходячи з логіки судового рішення, позбавити звання Героя України треба ще 14 людей. Крім Степана Бандери в список не громадян входять нагороджені посмертно, які народилися або жили на території нинішньої України і померли до здобуття незалежності. Це - Герої Великої Вітчизняної Війни, ліквідатори аварії на ЧАЕС, діячі культури і борці за незалежність (діяльність яких не викликає двозначних трактувань).

Повний список Героїв України, померлих до утворення в 1991 році незалежного держави такий:

1. Михайло Василишин - воїн-кулеметник Великої Вітчизняної війни, який загинув у 1945 році.

2. Августин Волошин - політичний, культурний і релігійний діяч Закарпаття, греко-католицький священик, в 1938 році - прем'єр-міністр автономного уряду Карпатської України, у 1939 році - президент цієї держави.

3. Олексій Берест - радянський офіцер, учасник Великої Вітчизняної війни. Під час штурму рейхстагу, спільно з М. А. Єгоровим і М. В. Кантарія за підтримки автоматників роти І. А. Сьянова виконав бойове завдання зі встановлення прапора Перемоги над рейхстагом.

4. Микола Ващук - ліквідатор аварії на ЧАЕС, загинув в 1986 році.

5. Василь Ігнатенко - ліквідатор аварії на ЧАЕС, загинув в 1986 році.

6. Олександр Лелечко - ліквідатор аварії на ЧАЕС, загинув в 1986 році.

7. Микола Тітенко - ліквідатор аварії на ЧАЕС, загинув в 1986 році.

8. Володимир Тішура - ліквідатор аварії на ЧАЕС, загинув в 1986 році.

9. Олексій Гірник - пенсіонер, колишній політв'язень, який здійснив політичну акцію самоспалення біля могили Тараса Шевченка біля Канева.

10. Кузьма Дерев'янко - радянський воєначальник, генерал-лейтенант. У 1945 році підписав від Радянського Союзу Акт про капітуляцію Японії.

11. Василь Івчук - директор Дударківської школи в 1932-1938 роках, який рятував учнів від голодної смерті під час Голодомору.

12. Григорій Китастий - український музикант, колишній диригент і керівник Української капели бандуристів імені Тараса Шевченка у США.

13. Володимир Івасюк - поет і композитор, художник
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
_АЛІНА_ Показати IP 12 Січня 2011 20:29
ВЕСЬ ГОЛОВНИЙ ЗМІСТ В ТОМУ ЩО БАНДЕРА - ВБИВЦЯ І ЗРАДНИК, ЯКИЙ ПРИКРИВАВСЯ ВЕЛИКИМИ БРЕХЛИВИМИ ЛОЗУНГАМИ ПРО ВЕЛИКУ УКРАЇНУ, А НАСПРАВДІ ВБИВАВ БРАТІВ - УКРАЇНЦІВ, НЕ ЖАЛІВ НІКОГО, ВІДРІЗАВ ЖІНКАМ ГРУДИ, КИДАВ ДІТЕЙ В КОЛОДЦІ!!! СВІДКИ ЩЕ ЖИВІ З ТИХ ЧАСІВ!!БАГАТО ХТО ТЕПЕР, НЕ ЗНАЮЧИ ЯКИМ ВІН БУВ І ПОЧУВШИ ЛИШЕ ТЕ ЩО НІБИ-ТО ВІН БОРОВСЯ ЗА ВІЛЬНУ УКРАЇНУ (ЩО Є БРЕХНЕЮ) НАЇВНО ВІРЯТЬ В ЙОГО ПОРІДНІСТЬ...
Тетяна до _АЛІНА_ Показати IP 13 Січня 2011 08:24
Дитино, бійся Бога таке говорити, Спершу граматику підтягнути треба, а тоді вже дописи про "колодці"писати"
Kornuolis до _АЛІНА_ Показати IP 13 Січня 2011 11:02
Молодой человек,если вам вбили такое в голову ето не значит что это правда.Если у вас есть фотографии того как он бросал детей в колодец,или видео с свидетельствами очевидцев-то милости прошу предьявить,а пока я кроме тупого капса и вайна подростка в период острого солипсизма,ничего не вижу
Роман до _АЛІНА_ Показати IP 13 Січня 2011 13:19
Шановна Аліна, а ви знаєте про те, що Радянською Армією з українських солдат створювалися псевдозагони УПА, завданням яких були описані вами страшні речі, які робилися для того, щоб підірвати авторитет УПА на території Західної України. А Бандера і Шухевич заслуговують на звання Героїв України... Слава Україні!
ЛітРедактор Показати IP 12 Січня 2011 20:34
Постать Бандери, на жаль, вивчена обнобоко. І цим "боком" спекулюють популісти, щоб відвернути увагу простих людей від соціально-економічних катаклізмів сьогодення.
Волинянка Показати IP 12 Січня 2011 21:56
Ну і дура!!!!! Він був героєм і буде!!!
........... Показати IP 13 Січня 2011 14:29
Я би порадив Вам всім вивчити історію життя С.Бандери, а потім так високо підносити його. Ви вірите в те що вам розказали, а не те що є на справді. С.Бандера ніколи не був громадянином України. Він переховувався в Україні аби уникнути суду у одній з европейськіх країн за дуже тяжкі злочини. Хочете знати досконало почитайте історію. А свідки страшних знущань над людьми саме УПА, а не перебранцями, дійсно є!!!
Ястребок Показати IP 13 Січня 2011 17:17
Правду про Бандеру можна дізнатися, зокрема, зі статей "Кривавий невдаха" і "Бандера - душитель котов". Задайте в пошуковик, кому цікаво. Тепер щодо списку 14-ти людей, "діяльність яких не викликає двозначних трактувань". Повний списочок ваш усе-таки 13 пунктів має! 14-й, кого треба позбавити - Шухевич, але він ще й який двозначний. Це раз. І друге - навіть серед тих 13-ти не всі такі вже щоб дуже однозначні. Особливо Августин Волошин... У будь-якому разі - вважаю меншим злом позбавити звання Героя України ще 14 людей, ніж залишити (пардон, уже ПОВЕРНУТИ) його Бандері.
_АЛІНА_ Показати IP 13 Січня 2011 19:28
Шановний Роман, цю легенду про псевдозагони упа створили самі упівці, прекрасно це знаю, тому що працювала з архівими документами крім того, що спілкувалась з живими, поки, свідками. Хіба можуть бути героями ті, що перейшли на сторону фашистів і були зрадниками?!!! УКРАЇНІ НАВІКИ СЛАВА, але ГАНЬБА ТАКИМ ПСЕВДОГЕРОЯМ ЯК БАНДЕРА І ШУХЕВИЧ!!!
Павло Заєць до _АЛІНА_ Показати IP 14 Січня 2011 12:26
Шановна Аліно, а можете привести конкретні докази, чи документи(ті з якими ви працювали) про те що УПА сама створила легенду про псевдо загони..... Бо я можу вам привести радянські документи де є прямі накази про ці псевдо упівські групи
Павло Заєць Показати IP 13 Січня 2011 20:22
Попри знищення КГБ компрометуючих внутрішніх документів НКВД щодо використання спецгруп НКВД під маркою бандерівців, в архівах все-таки збереглися деякі окремі документи, котрі свідчать, що спецгруп НКВД вчиняли злочини над мирними жителями. Зокрема, в рапорті одного з головних організаторів спецгруп НКВД майора Соколова фігурують факти вчинення його ж спецгрупою під його ж керівництвом злочинів: вбивство голови сільради села Яблунів Станіславської області, побиття голови сільради села Комарувка Тернопільської області, грабування бойовиками спецгрупи майна, викрадання людей у ліс для допитів.: "Наблюдая за спецгруппой, я видел, что пешая группа очень неподвижна и может делать небольшие рейды — поэтому я посоветовался с командирами группы и решил достать лошадей и повозки, делать конную группу было нецелесообразно, не все умели ездить верхом, да и седел трудно было достать. Когда батальоны занимались операцией, то мы пошли без прикрытия в село Яблунов, Станиславской области, ночью мы вошли в село и спросили у предсельсовета, есть ли у него в селе лошади и повозки, оставленные каким-либо куренем. Тот нам ответил, что у него в селе есть 15 лошадей и 8 повозок, оставленных куренем «Сталь», он же «Резун». Этих лошадей и повозки мы забрали, предсельсовету выдали расписку, что лошади и повозки забраны куренем «Быстрого» и станичного села /клички его не помню/, он стал с нами ругаться за лошадей, говоря, что он на нас пожалуется «Резуну», что мы забрали его лошадей, мы забрали с собой, убили его и бросили в колодец. /После я читал записку «Быстрого», в которой он оправдывался перед «Резуном», что он никаких лошадей в селе Яблунов не брал/. " „В этой же операции мне сообщил Нач. Коропецкого РО НКВД о том, что предсельсовета села Комарувка имеет тесную связь с местной боевкой «Трегуба» и ничего о появлении боевки «Трегубы» в селе не сообщает. Взяв на прикрытие роту автоматчиков, я сделал рейд в это село. — Спецгруппой ночью мы вошли в село под видом банды, арестовали предсельсовета, как СБ, обвинив его в том, что он выдал весь контингент Советской власти, он нас уверял, что он ненавидит Советскую власть и всегда помогает бандитам, назвал клички бандитов, с котоыми он поддерживает связь. Мы делали вид, что его хотим повесить, но потом простили, дали ему 30 палок и ушли, (…)“ «Когда я снова стал принимать группу, то увидал, что группа сильно разложилась, боевики стали воровать, ворованное продавать и пропивать, и спецгруппа стала иметь вид уголовной банды. Но все же это разложение имело и положительные стороны — на кражах и пьянках люди спаялись и желания бежать уже не было.» „Я посоветовался с командирами спецгруппы, что не лучше ли будет нам изменить работу — не ходить по селам под видом банд, ищя бандитов, а воровать из сел людей, стоящих на учете РО НКВД, как имеющих связь с бандитами, и их допрашивать под видом «СБ», обвиняя в сиксотстве“ Повний текст рапорта майора Соколова приведений на 272 сторінці книги американського історика Джеффрі Бурдса «Советская агентура» http://militera.lib.ru/research/0/pdf/burds.pdf Незважаючи на такі злочини, майору Соколову присвоїли звання героя радянського союзу.
Олексій Показати IP 14 Січня 2011 10:56
Ви б краще написали щось суттєве, а не цю маячню, хоч один день з життя Бандери, як він вбивав і жінок і дітей...
_АЛІНА_ Показати IP 14 Січня 2011 11:02
Знов-таки ця Америка! Ви вірите їхнім історикам?... мені Вас шкода!..
........... Показати IP 14 Січня 2011 11:14
прикро, що наші українці вишукують різні факти щоб оправдати дії Бандери, а не відкриють очі і не почнуть дивитися правді в очі. Який з бандери герой?
Ніна Показати IP 16 Січня 2011 02:32
Для інших 13-ти є інші відзнаки української держави, наприклад, орден Княгині Ольги...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus