USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Волинь» (Луцьк) – «Металург» (Донецьк): розвідка ВН

30 Серпня 2013 11:41
У восьмому турі Прем’єр-ліги лучани приймуть досить незручного для себе суперника – донецького «Металурга». Матч розпочнеться 1 вересня у Луцьку о 17.00 годині.

Гравець «Волинь» зіграє проти лучан

Перш, аніж коротко розглянути донецьку команду, пригадаймо гру з «Ворсклою». Напевно, після дванадцятої хвилини гри тренер гостей Віталій Кварцяний подумки повторив слова героя «Діамантової руки»: «Все пропало, шеф – гипс снимают, клиент уезжает». Однак футболісти не розгубилися, зумівши навіть вийти вперед. У Полтаві дуже прикру травму отримав Масло. Не за планом на поле вийшов Парцванія. А так хотілося, аби на останні десять хвилин з’явився моторний Задерецький. Дмитро тримав би у напрузі захист «Ворскли». Полтавчани, можливо, значно менше атакували би володіння Неділька, думаючи більше про оборону своїх воріт.

У донеччан - низка своїх проблем. Після вильоту у єврокубках від скромного «Кукесі» залишив команду Юрій Максимов. Клуб прийняли Володимир П'ятенко та Сергій Ташуєв. До «Анжи» подався вірменський півзахисник Карлен Мкртчян. Раніше для атаки були придбані бразильці Александре і Даніель. Цікавим є той факт, що в Донецьку грає колишній гравець «Волині» – Олександр Насонов.
Щодо дискваліфікованих футболістів, то поєдинок пропускає наш оборонець Богдан Шершун.



Десять поразок і дві перемоги

Вперше в рамках чемпіонату суперники зіграли 26 жовтня 2002 року. Всього зафіксували 14 матчів між обома колективами. Наші гравці перемагали лишень двічі, двічі арбітр фіксував нічию, а десять протистоянь були за донецькими. Різниця голів – 24:12 не на користь Луцька.

«Синьо-білі» найбільше забили супернику 10 вересня 2005 року – 4:0. До речі, «Волинь» у вересні грала два матчі з «МД», й обидва програла. Найрезультативніша перемога лучан – 3:0.

З нинішнього складу донеччан знають як забивати «хрестоносцям»: Мораєс, Чечер, Дімітров.
Минулого сезону в Луцьку, в рамках 12 туру, суперники зіграли 1:1. Вболівальники пам’ятають, коли Юрій Вакс на 80-ій хвилині призначив досить сумнівне пенальті у ворота Літовченка. Швидше Мораєс підставлявся під Яна Масло, аніж було порушення з боку словака. Але на останніх хвилинах гри Душан Савич рахунок зрівняв.
У матчі-відповіді «Волинь» мала чудовий шанс першою відкрити рахунок, але Сергій Пилипчук значно вище пробив пенальті. Зате забили Дімітров і Воловик – 2:0 на користь господарів.

У цьому сезоні донеччанам ще жодного разу не били пенальті, не давали червоної картки. Найпершим грубіяном у «синьо-білих» є захисник Володимир Польовий – три попередження. Два – у голландського захисника Грегорі Нельсона.

Жодного разу Донецьк не пропускав два голи в одній зустрічі. Тільки один раз він отримав три «банки» від «Іллічівця». Але команда ще не грала з «Металістом», «Динамо», «Шахтарем», «Дніпром».

Жодного разу «Металург» не пропускав на перших хвилинах – найшвидший гол стався лишень на 40 хвилині! І загалом, з семи пропущених м’ячів, шість з них команда отримала в другому таймі. У чужі ворота відзначилися донеччани теж сім разів – чотири в першому, три у другому таймі. Однак два голи в першій половині гри були проведені з пенальті.



«Металург» полюбляє забивати з пенальті та після дитячих помилок суперників

1 тур
«Металіст» – «Металург» – 1:0 (Девіч, 77)

Вже на другій хвилині гри господарі повинні були забивати. Швидка комбінаційна атака лівим флангом завершилася ударом від Соси – Морозюк головою виніс сферу з порожніх воріт. Секундою до цього моменту захисники «МД» загубили в своєму штрафному Марко Девіча. Через кілька хвилин Марко міг забивати двічі, але надійно грав Паньків. За гостей в першому таймі мав нагоду відзначитись Мораєс. «Металіст», як правило, розпочинав атаки лівим флангом. Далі слідував пас у центр та на правий фланг.

На старті другої половини зустрічі Марлос, дякуючи рикошету, влучив у поперечку. Міг забивати і Краснопьоров, отримавши хитрий пас на правому фланзі.
Не
погано здалеку бив Крістальдо. На 77-ій «Метал» таки свого досяг: Кристальдо в один дотик перевів м’яча в штрафний на Девіча, якого загубив Прийма. Заслужена, хоч і валідольна перемога хлопців Мирона Маркевича.
«Металіст» створював небезпеку завдяки швидким переміщенням, індивідуальній майстерності своїх гравці. У «Волині» таких «технарів» немає.



2 тур
«Металург» – «Карпати» – 1:1 (Дімітров,74 – Гладкий, 66)

Перед грою «синьо-білі» підписали здоровенного ірландського захисника Даррена О'Ді. Щодо самого матчу, то «Металург» ледве не забив першим після дитячої помилки Федорчука.

«Леви» ж відзначилися після влучної подачі від Ксьонза з правого флангу. Зумів відкрити рахунок Олександр Гладкий. Варто взяти цей момент до уваги, адже у «Волині» є кому забивати головою. Менше, аніж через десять хвилин після голу, в штрафному Львова спалахнула пожежа. Ніхто з захисників не зумів подалі винести шкіряного. Найспритнішим виявився Дімітров – 1:1. Останні хвилини двобою були за господарями.

3 тур
«Ворскла» – «Металург» – 1:2 (Сапай, 89 – Даніло, 31, О'Ді, 49)

На початку гри рясно пройшов дощ. Забив «Метал» після кричущої помилки кіпера Непогодова. Віриться, що Неділько не допустить таких дитячих помилок. Добив Полтаву ірландський легіонер, який відзначився після метушні в чужому штрафному. Після переваги у два м’ячі, господарі розпочали грати від оборони.

«Ворскла» мала моменти, але їх не використала. «Зелені» забили після подачі з лівого флангу (Маркоскі) на одинадцять метрів. Сапай, що ненадійно грає біля своїх воріт, вміло переправив кулю у чужі. Цікаво, що два з трьох голів – в активі захисників.

4 тур
«Чорноморець» – «Металург» – 1:0 (Антонов, 40)

«Моряки» забили в атаці, яку розпочали своїм правим флангом (у попередніх матчах лівий фланг донеччан виглядав теж не надто переконливо) – спрацювала зв’язка Прийомов-Антонов. Голом міг відповісти Мораєс після подачі від Насонова – трішки неточно. Наприкінці гри обидві сторони влучали у поперечку – Чечер і Прийомов.

Цікаво, що у ворота Юрій Максимов чомусь вирішив поставити Олександра Бандуру, а не надійного попередніх матчах Юрія Паньківа.



5 тур
«Металург» – «Арсенал» – 2: 0 (Мораєс, 16 (п), 28 (п)


В 5 турі дебютував в УПЛ бразильський атакуючий півзахисник Александре Афонсо. Господарі приймали столичних футболістів після ганебного програшу албанцям. Юрій Максимов залишив Донецьк, і новим тренером було призначено Володимира П'ятенка. В цій грі донеччани вперше у сезоні отримали право на пенальті. Двічі на «точку» Труханов вказував після фолів Кирила Петрова. «Загнав» киян арбітр Костянтин Труханов. Окрім пенальті, суддя ще в першому таймі вигнав з поля «каноніра» Богданова.

6 тур
«Іллічівець» – «Металург» – 3:0 (Шевчук, 49, 80 Кулач, 55)

На гру вивів команду тренер Сергій Ташуєв. Першим відзначився захисник з сьомим номером на спині – Сергій Шевчук. Він з метрів 25 справа виконав штрафний, м’яч влучив під ближню штангу. Хоча варто зауважити, що куля пролетіла крізь донецьку стінку. У «Волині» же м’яча зі штрафного можуть закрутити Рамон, Мемешев, Кінаш. Другий гол: «іллічі» розпочали атаку центром, пішов пас на лівий фланг, далі – подача на дальню стійку, де одиноко стояв молодий Кулач. В моменті помилився досвідчений Голайдо. Третій і останній гол: маріупольці з аута закинули шкіряного в штрафний гостей. На підхопленні першим був тезка гравця «Шахтаря».

В цій грі арбітр Сергій Скрипак не показав жодної жовтої гравцям з Донецька. Чи це після пропущених голів донеччани не виявляли бажання боротися до останнього за м’яч, чи ім’я переможця було відомо ще до гри. Хто зна…

7 тур
«Металург» – «Зоря» – 2:0 (Даніель, 5, Чечер, 47)

Уже в дебюті протистояння забив бразильський новачок Даніель Родріго. Центрфорвард прийняв передачу з центра поля, прийняв м’яча та пробив. Слід сказати, що в цій грі за Луганськ не грали два основних центрбеки: Шуніч і Вернидуб. Другий гол після подачі зі штрафного забив високий Чечер (189). Думається Масло (Шиков) при стандартах справиться з екс-захисником збірної України.

Наступні суперники – «Арсенал» і «Говерла»

Наприкінці повідомимо, що матч відбудеться першого вересня о 17.00. Розсудить суперників Юрій Можаровський. В наступному турі «МД» прийме «Говерлу», а «Волинь» вдруге в першому турі навідається до Києва, де зіграє з «Арсеналом».

Орієнтовний склад на гру:
Неділько – Сімінін, Шиков, Масло, Леандро – Скоба (Ерік), Кінаш, Бабатунде, Рамон – Шумахер, Мемешев (Козьбан)


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Діді Показати IP 30 Серпня 2013 13:00
1-2
кгб Показати IP 30 Серпня 2013 13:39
3-2

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus