USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

2 червня: події, факти, дні народження

2 Червня 2016 00:00
День народження 2 червня святкують головний лікар Луцької міської госпрозрахункової поліклініки, заслужений лікар України Євген Шейко та журналіст Мар'яна Шевчук (Булавчук) (на головному фото).

Окрім того, сьогодні відзначає день народження менеджер з організації консультативних послуг офісу розвитку кварталу фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олеся Подольська.


Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх і бажає міцного здоров’я, миру, достатку та успіхів у всіх починаннях.

Іменини за православним календарем святкують Іван, Олексій, Олександр, Тимофій та Микита.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік редакція повідомляла, що волиняни Василь Слапчук і Олена Криштальська стали лауреатами міжнародної премії імені Йозефа Лободовського.

У 2014 році на розі вулиць Степана Бандери та Винниченка у Луцьку освятили меморіальну дошку Провіднику ОУН Степанові Бандері.

У 2013 році у Луцьку стартував «Волинський благовіст». Всеукраїнський благодійний фестиваль духовної пісні відбувся у Луцьку вчетверте.

У 2012 році ми писали про прем’єру спектаклю «З любов’ю…Оскар» у Волинському драмтеатрі. Тоді волинські театрали спровокували у глядачів сльози: люди перейнялися грою акторів під час дебютного показу.

Цього дня у 2009 році ми інформували, що брати Клички подарують Луцьку дитячий майданчик. Так, планувалося, що протягом літа на 12 подвір’ях у різних куточках України з’являться новенькі дитячі СП «Клич друзів – граймо разом!», який організували благодійна організація «Фонд братів Кличків» та компанія «Кока-Кола Україна».

2 червня 2008-го стало відомо, що у приватній садибі 37-річного мешканця у селі Лище поблизу Луцька правоохоронці виявили та вилучили велику партію марихуани. Тоді власник обійстя заявив, що використовує наркотичні засоби лише для власних потреб. Крім того, на присадибній ділянці, яка належить цьому ж селянинові, правоохоронці виявили посіви коноплі.

Народилися:

2 червня народилися італійський граф, містифікатор, «маг», астролог, авантюрист Алессандро Каліостро (Джузеппе Бальзамо), український художник і педагог, один із найближчих друзів Тараса Шевченка Іван Сошенко, український артист естради й кіно, гуморист, актор, майстер розмовного жанру, відомий під псевдо Тарапунька, учасник дуету зі Штепселем-Березіним Юрій Тимошенко, російський радянський актор, виконавець ролі міліціонера Михайла Івановича у фільмі «Діамантова рука» Станіслав Чекан, український музикознавець, фольклорист, диригент, композитор, засновник та керівник хору «Гомін» Леопольд Ященко, болгарський співак, батько Філіпа Кіркорова Бедрос Кіркоров, український дипломат, міністр закордонних справ України у 1990-1994-му, 2000-2003 роках Анатолій Зленко, український кінорежисер Ярослав Лупій («Данило – князь Галицький», «Хліб дитинства мого»), український кінорежисер, тележурналіст і телеведучий Анатолій Борсюк, український поет, журналіст, громадський діяч Володимир Барна, українська саночниця Лілія Лудан, український хокеїст Валентин Олецький, український гімнаст, дворазовий олімпійський чемпіон Рустам Шаріпов, український хокеїст Юрій Дяченко.

Сталося:

455Вандали захопили Рим, після чого грабували його протягом двох тижнів

Протягом наступних тридцяти п'яти років, з великим флотом Гейзерік грабував узбережжя Східної і Західної Імперій. Після смерті Аттіли римляни нарешті змогли зайнятися вандалами, які контролювали одні з найбагатших провінцій імперії. Дипломатичні стосунки між двома сторонами перервалися, а в 455 році вандали захопили Рим і грабували місто протягом двох тижнів починаючи з 2 червня. Вони покинули Рим з незліченими цінностями, зокрема зі здобиччю з Єрусалимського Храму, що її привіз до Риму Тит, і з імператрицею Лікінією Євдоксією та її дочками Євдокією і Плакідією як заручницями. Стверджують, що імператриця Євдоксія просила короля Гейзеріка звільнити її від ненависного шлюбу з імператором Петронієм Максимом, вбивцем її чоловіка Валентиніана III. Літописець Проспер Аквітанський повідомляє, що 2 червня 455 року, римський папа Лев I зустрічався з Гейзеріком і благав його утриматися від вбивств та підпалів, а вдовольнитися грабежем.

1851Штат Мен (США) першим ввів на своїй території «сухий закон».

2010депутати Національної асамблеї Квебеку одностайно прийняли законопроект про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу та проголосили День пам'яті жертв Голодомору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus