USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чехія планує спростити працевлаштування українців

22 Травня 2018 08:29
У Чехії хочуть запровадити спеціальну програму, яка б дозволяла трудовим мігрантам з України потрапляти до країни швидше і простіше.

Про це заявила міністр праці Чехії Ярослава Нємцова, повідомляє портал iDnes.

У Чехії зараз кількість вільних робочих місць досягла рекордного числа, незайнятими є понад 260 тисяч місць, заявила міністр Ярослава Нємцова. Це передусім медичні сестри і працівники соціальної сфери, а також робітники середньої технічної кваліфікації, будівельники. Роботодавці нарікають на брак робочої сили, закликаючи залучати її з-за кордону.

«Нам не вистачає двох тисяч працівників лише у соціальних службах. Ми знаємо, що можемо працевлаштувати їх дуже швидко», - зазначила Нємцова.

За даними Нємцової, зараз у Чехії працюють 374 тисячі працівників з-за кордону. З них 280 тисяч прибули з інших країн ЄС, решта – з-за меж Євросоюзу.З України прибули на роботу 70 тисяч осіб.

На думку міністра, спеціальна програма дозволила б українцям швидше і простіше потрапляти до Чехії на роботу у соціальній сфері. На її думку, ця програма могла б діяти подібно до тої, що вже існує для приваблювання висококваліфікованих працівників в аграрному секторі.

«Якщо роботодавці просять про працівників з України, якщо вони їх шукають, мають належно зареєстровані вакансії, недивно, що процедура потрапляння такого працівника до компанії може займати до року», - зазначила міністр.

Минулого тижня Ярослава Нємцова відвідала Україну, зокрема посольство Чехії в Україні, а також генеральне консульство у Львові, щоб домовитись про спрощення й прискорення процедури оформлення дозволу на роботу.

Як повідомлялося раніше, Литва встановить квоти для іноземних працівників на деякі професії у відповідь на зростання трудової міграції з України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus