USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі маршрутки можуть не виїхати на рейс

5 Травня 2014 11:53
Сьогодні у міську раду завітали перевізники, які надають послуги з перевезення пасажирів у місті Луцьку. Вони вимагають від міської влади підвищити вартість проїзду у маршрутних таксі. Обговорити вимоги та знайти шлях виходу з ситуації з перевізниками зустрілися Луцький міський голова Микола Романюк та його заступник Тарас Яковлев. Про це повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

Під час зустрічі перевізники вимагали від міської влади підвищити вартість проїзду у міських маршрутках. Вони зауважують, що через стрімке подорожчання палива, уже тривалий час працюють у збиток. Також вони заявили, що не згідні з проектом рішення про перегляд вартості проїзду у маршрутних таксі, яке вносилося на позачерговий виконком, що відбувся 29 квітня, і заявили, що вони готові не пускати в рейс автобуси, бо їхня робота - збиткова.

У вищезгаданому проекті рішення пропонувалося, що проїзд у автобусах, які працюють на маршрутах №15 та 15а становитиме 2 гривні.

2,50 грн за одну поїздку пасажира братимуть – на маршрутах №№ 1, 2, 3, 4, 8, 9, 10, 11, 14, 16, 17, 17а, 21, 23, 25, 26, 26 а, 27, 27 а, 28, 29, 30, 31, 32, 47;

У автобусах, які рухатимуться за маршрутами № 9 а, 12, 18, 19, 22, 24, вартість проїзду становитиме 3 гривні.

Перевізники зауважують, що такі умови не справедливі, адже є окремі маршрути, які відправляються з однієї точки і рухаються майже тим же маршрутом, а вартість проїзду більша. Вони переконані, що у маршрутки, вартість проїзду у яких становитиме 3 гривні, лучани не сідатимуть, тож перевізники зазнаватимуть збитків.

Тож останні пропонують, аби на маршрутах № 2, 8, 16, 17, 17 а вартість проїзду була 2,5 гривні. За їхніми словами, ці маршрути короткі, тому така ціна цілком прийнятна.

У автобусах, які курсують за маршрутами № 15 та 15 а, лучани зможуть їздити за 2 гривні.

У інших же маршрутних таксі вартість проїзду повинна становити 3 гривні.

Заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив, що проект рішення, який вносився на розгляд членів виконавчого комітету 29 квітня, підготовлений на основі розрахунків, поданих перевізниками. За його словами, не можна просто так переглянути вартість проїзду і встановити ціну у три гривні. Для цього мають бути подані відповідні документи, які свідчитимуть про те, що й справді собівартість перевезень висока і ціна має бути такою. Тарас Володимирович зазначив, що іншого шляху нема, все має бути законно і документально підтверджено.

Перевізники заявляють, що відповідну підтверджуючу документацію мають.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що проект рішення виконавчого комітету пройшов регуляторну процедуру та погоджений Волинським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України. До документа можна внести корективи.

Тому Микола Романюк запропонував перевізникам подати на розгляд усі свої розрахунки, які підтверджують витрати, що вони несуть для перевезення пасажирів на тому чи іншому маршруті. Крім того, буде узгоджено з керівництвом Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, аби вони надали представника, який разом із працівником міської ради та представником кожного перевізника вивчатимуть документацію. Микола Романюк зазначив, що за сьогодні і завтра це питання має бути врегульоване, аби внести його на розгляд членів виконкому, яке відбудеться 7 травня.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
даа Показати IP 5 Травня 2014 12:06
обнаглевшие скоты,знакомый маршрутчик раньше ложил в карман после смены 300гр.кроме зарплаты,теперь ложит 200гр.-да это убытки.Пусть билеты выдают и увидите какие убытки,штрафовать за невыдачу билета надо водилу,а не пасажира,тогда всё станет видно,элементарный подсчёт показывает,что даже при такой цене солярки рентабельность у них 70%,просто посчитайте реальное количество пассажиров,а не тех билетов,что водилы рвут после смены.
Корінний лучанин Показати IP 5 Травня 2014 12:15
"Результатом їхнього діалогу стала домовленість, що перевізники принесуть в міськраду обґрунтування здорожчання проїзду по кожному маршруту." - А про що мову вели раніше? Що, виявляється належного обгрунтування не було!? ЛУЧАН ПРОСТО РОЗІГРУЮТЬ ТА ДУРЯТЬ КОНКРЕТНО!!! МІСЬКРАДА на чолі з РОМАНЮКОМ НЕ ПРАЦЮЄ !!! ПРИМІТИВІЗМ ДІЯЛЬНОСТІ! Чому у Львові вирішили питання із підвищенням тарифів до 3грн. ще 1травня!? Я не спорю тут про розмір тарифу,я звертаю увагу на як оперативно працює влада! НЕХАЙ ЛУЦЬКІ ПЕРЕВІЗНИКИ ДАЮТЬ НАЛЕЖНЕ ОБГРУНТУВАННЯ , ЩОБ І ДЛЯ ЛУЧАН ЦЕ БУЛО ЗРОЗУМІЛО ЗА ЩО МИ ПОВИННІ ПЛАТИТИ!!! КУРС ДОЛАРА ПОНИЗИЛИ , А ЧОМУ ПАЛИВО НА ТІЙ ЦІНІ ЗАЛИШИЛОСЬ!? ХТОСЬ ДОБРЕ НАЖИВАЄТЬСЯ за НАШ РАХУНОК!
Віталій Показати IP 5 Травня 2014 12:22
Порада -шановні владці запропонуйте іншим перевізникам з інших областей можливо хтось шукає роботу а не "нажиратись" на простих громадянах . Все дорожчає а зарплати і пенсії не зростають то з чого платити скажіть хто-небудь
віталіна до Віталій Показати IP 5 Травня 2014 16:59
клоун, в інших областях проїзд давно 3 грн!!!!
3 до віталіна Показати IP 6 Травня 2014 10:02
Точно в інших областях по 3 гривні не будуть їздити, а до нас за 2 чи 1,5 гривні приїдуть миротворці і будуть Вас возити. І бензин привезуть з собою по 6 гривень і долар по 5. Дуже розумну пораду дав "умнік віталій"
Варвара Показати IP 5 Травня 2014 12:25
На сьогодні близько 50 відсотків виручки маршрутних таксі по офіційній бухгалтерії не обліковується. Якщо цей відсоток звести до мінімуму, то реальна беззбиткова ціна складе всього 1,5 гривень.
5 до Варвара Показати IP 5 Травня 2014 14:58
Ти звідки це знаеш? Сама придумала? Чи приснилося?
НЕЛУЧАНИН Показати IP 5 Травня 2014 12:25
ПЕРЕВІЗНИКИ ЗАЙМАЮТЬСЯ ШАНТАЖЕМ !!!!!!!! ВИГНАТИ ПОЛОВИНУ, ІНШІ БУДУТЬ РОБИТИ !!!!!!! А ТАК ЗВАНІ РОЗРАХУНКИ НЕХАЙ ЗАСУНУТЬ СОБІ В ОДНЕ МІСЦЕ.
Корінний лучанин до НЕЛУЧАНИН Показати IP 5 Травня 2014 12:42
НУ ШАНТАЖ ЦЕ ЧИ НЕ ШАНТАЖ, НЕХАЙ ДАЮТЬ РОЗРАХУНОК БО ЦЕ ДОКУМЕНТ!!! ВІН МУСИТЬ БУТИ! ЦЕ Є ВИМОГА ОБОВЯЗКОВА , ПЕРЕВІЗНИК ЗОБОВЯЗАНИЙ ДАВАТИ РОЗРАХУНОК, А РАПТОМ ВАМ ЗАВТРА СКАЖУТЬ В УСНІЙ ФОРМІ - ТА ПРОЇЗД ВЖЕ 5грн. ІНШІ НЕ БУДУТЬ РОБИТИ, НУ Я ДУМАЮ НЕ ТРЕБА ПОЯСНЮВАТИ ЧОМУ.
ніна володимирівна Показати IP 5 Травня 2014 12:27
в більшості на роботу їду нема де стати, їду з 33-району до Ковельської. то хіба це є нормально? ще за це збільшувати проїзд???????? іноді водій не чує зупинки бо гримить радіо чи по телеіфону теревенить.
Вчитель Показати IP 5 Травня 2014 12:27
А в мене зарплата не збільшується, куди мені йти? Теж під мерію? Вимагати прирівняння зарплати до проїзду в маршрутці?
Корінний лучанин до Вчитель Показати IP 5 Травня 2014 12:45
РЕПЛІКА - ПРИРІВНЯЙТЕ З/П ДО ЦІНИ ГАЗУ!
Анонім до Вчитель Показати IP 5 Травня 2014 13:49
На майдан ідіть і вимагайте. Вимагали світле європейське майбутнє? Тепер їжте. І разом всі це будуть їсти.
Анонім Показати IP 5 Травня 2014 12:38
я согласен на повышение при условии-платить не водителю,а как в цивилизованном мире покупать билеты в ларьке или автомате,не могут пусть посадят кондукторов,а контролёры должны шерстить постоянно,что-бы и кондуктора не химичили.Убрать у водителя наличность и всё встанет на свои места.
Корінний лучанин до Анонім Показати IP 5 Травня 2014 12:52
ЦЕ БУЛО ПРИ РАДЯНСЬКІЙ ВЛАДІ. А ЗАРАЗ ПЕРЕВІЗНИКИ - ЦЕ ПРИВАТНИЙ БІЗНЕС. ВИ Ж ЦЕ РОЗУМІЄТЕ! ТУТ НЕМАЄ ДЕРЖАВНОЇ МОНОПОЛІЇ. А КОНДУКТОРИ БУДУТЬ ЗА НАШ РАХУНОК. ВОНИ ВКЛЮЧАТЬ ЦЕ В РОЗРАХУНОК.
Досить до Корінний лучанин Показати IP 5 Травня 2014 13:17
Так нах.ра нам цей приватний бізнес? Створити комунальне підприємство, яке працюватиме для громадян, а не заради наживи купки бариг. Або передати усі маршрути в існуючі комунальні підприємства. Транспорт - це стратегічна галузь. Вона не може залежати від забаганок ненажерливих аферистів!
Корінний лучанин до Досить Показати IP 5 Травня 2014 13:44
У нас в УКРАЇНІ так хитро закручено , що зробити це НЕПРОСТО. Це вже свого роду буде КОНКУРЕНЦІЯ. А звідки у держави зараз гроші на це візмуться? Якщо це зараз зробити державним(якимось чудом), то кількість пільговиків - пасажирів у цих маршруткам ЗРОСТЕ, бо тут працюватимуть якість гарантії держави. А ВОДІЇ ТА КОНДУКТОРИ БУДУТЬ ЧЕКАТИ СУБВЕНЦІЇ ВІД ДЕРЖАВИ , ЧИ НЕ ТАК? ЦЕ Ж ВИДНО ПО РОБОТІ ЛПЕ! ТАМ ЦЕ ВІЧНА ПРОБЛЕМА ІЗ З/П.
ні до Досить Показати IP 5 Травня 2014 17:05
комунальний транспорт типк ДЕПО працює вже! 20 одиниць стало на пеньочки і гниє, зарплату не отримують, а якщо отримують, то за рахунок державних субвенцій! Останній раз ціна на проїзд підвищувалась в 2010 році, коли мінімальна з/плата була вдвічі менша. Превізники теж не з доброго дива вийшли - ціну пального на АЗС подивись!!
Скептик до ні Показати IP 5 Травня 2014 19:23
Це по-вашому автобуси №15 гниліші за роздовбані богдани? Проблеми з зарплатою в Луцькелектротранспорті через нерентабельність тролейбусних перевезень при відсутності державної підтримки та такій кількості пільговиків, обов'язок утримувати яких лежить не на комунальних підприємствах, а на державі, що вона й повинна втілювати шляхом субвенцій у вищезгадані підприємства. Від форми власності не залежить перелік необхідних категорій пільговиків.
Гость Показати IP 5 Травня 2014 12:43
Оці здирники обнагліли геть.Хай платять податки з при бутку, а не фіксовані.І облік вести,щоб ні один водила не поклав собі в карман. Хай зроблять квитки, щоб купувати в касах, а вони їх будуть тільки перевіряти,або електронні.Тоді побачимо,як вони будуть співати. Більшу половину виручки кладуть в карман,обліку ніякого.Податки з прибутку.Лишити їх корита,брати гроші, квиток ми купимо у касах на зупинках як колись купували у тролейбуси,все можна зробити.Але тоді ж красти не будуть-це не цікаво. Нам ніхто не підняв ні пенсій, на зарплат.З чого ми будемо платити.
Коля Показати IP 5 Травня 2014 12:44
Ті перевізники взагалі совість втратили-не вигідно-не їздіть, а то їхні боси на шикарних тачках їздять а з людей останню копійку треба здерти, подивіться той Семеніхін на якому хамері вишиває-видно бідує дуже, а приходить в міськраду і починає верещати і шантажувати всіх підряд-ні совісті, ні честі-просто Бога не бояться!
Петро Показати IP 5 Травня 2014 12:54
наша мерія підтримайте хоч раз людей простих а не бізнесменів!
Микола до Петро Показати IP 5 Травня 2014 14:06
а на підтримає простих людей - то розтрощимо ту мерію під три чорти... вже є приклади для наслідування... де ж той правий сектор вср*вся що мав і паспорти по 170 грн. і все для простого люду... горлопани і сцик*ни!!!!
123 до Микола Показати IP 5 Травня 2014 15:03
Так а чим ти кращий за тих правосєків? Ти і ж сам жодного молотова в мерію не кинув,правда?
Сонячна Показати IP 5 Травня 2014 14:59
меру по цимбалах..він в маршрутних таксі не їздить..і напевно не за свої кошти заправляє авто власне..
Лучанин Показати IP 5 Травня 2014 15:39
А чому довший маршрут має коштувати більше? Пасажирообіг там більший, отже виручка в нього більша, чи може не так? Скільки людей їде з кінцевої до кінцевої? На кожному маршруті в більшості люди їдуть половину маршрута, отже мають тоді платити 1,50 грн з тих 3грн які ви хочете підняти! Давайте тоді теж в математику і пасажири будуть гратися. Беремо найдовший маршрут за 3 грн та ділимо на кількість зупинок і далі оплачуємо за кожну зупинку, як було колись в приміських маршрутах. Там тоді теж салони повні були, але рахували справно. По-перше треба на офіційному сайті міськради розмістити всі розрахунки вартості перевезень та всі варіанти, враховуючи і той що я написав. Можна й голосування незалежне провести.
Андрій (колишній пер Показати IP 5 Травня 2014 19:35
Зараз дограються, що на маршрутках буде небезпечніше їздити, чим жити в гарячій точці. В зв'язку недостатністю коштів, перевізники забули, що таке технічне обслуговування. Правда деякі з них і не знали, що це таке. Тепер сідаючи в маршрутку - молітся, щоб добре доїхати до пункту призначення. Бо може вистрелити колесо, яке коштує 3000 грн., або злетіти рульва тяга, або ще щось відлетить. Внаслідок чого автобус стає не керованим, і може виїхати на зустрічну смугу, а далі наслідки не передбачувані
Олена Показати IP 6 Травня 2014 00:26
Та пустили б нормальну кількість тролейбусів і хто б тоді тими зламками їздив...А то тролейбусний парк знищили і хапуги наживаються на простих людях, у яких зарплата аж ніяк не росте...Особисто я уже ітак намагаюсь економити і їхати тролейбусом,але його незавжди дочекаешся,на жаль(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus